Herr: Herrlaget startar säsongen 2023

2023.01.24

På onsdag smygstartar sägsongen 2023 för Valtorps herrlag. Fem "frivilliga" bollpass väntar innan säsongen drar igång på riktigt med en upptakt på Brovalla lördagen 11/2.
Valtorps herrlag startar säsongen smått under onsdagskvällen. Fem frivilliga fotbollspass väntar för dom spelarna som vill. Därefter startar säsongen officiellt lördagen 11/2 med fotbollsträning följt av upptaktsmöte på Brovalla. Träningsveckorna rullas sen på med fys och kondition i Freja Friidrott och fotboll på Odenvi två pass innan match-helgerna drar igång. Första matchen för i år är i DM-gruppspelet mot Rydboholms SK, därefter väntar försäsongens enda längre bortamatch - borta mot Sandared innan gruppspelet avslutas mot IFK Falköping.

- Vi har valt att skjuta på säsongsstarten och drar igång lite senare än vanligt, vi träningsspelar heller inget innan DM utan tar den tävlingen som det kommer även om vi såklart vill vinna varje match. Det är fortfarande långt till seriestart i april och känslan i både oss som stab och bland truppen är att det spritter i benen lite extra att få dra igång snart. Tjugotal väntar dyka upp på frivilliga passet imorgon och truppen storlek är på trettiofem-fyrtio personer som kommer köra på i mer eller mindre utsträckning när det drar igång ordentligt den 11/2.

Valtorps befintliga trupp finner du under spelartrupp, värt att notera är att Jonatan Almberg och Rasmus Lind lämnat truppen. Jay Patel som flyttat till Göteborg kommer såklart vara med i mindre utsträckning även om det kan bli något gästspel under säsongen. In i truppen kommer Gustav Kjellén, Alfred Bergström, Oskar Odh, Alvar Pryssander och Rasmus Odén. Tre spelare från fjolårstruppen har ännu inte gett sina besked om spel 2023, men har inte heller aviserat att något byte av klubb skulle vara aktuellt under säsongen.

Medlemmar som vill ta del av informationen på upptaktsträffen är välkomna.