Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

The Red Shadow: P35 försvarade inte titeln i BIK-cupen

Publicerad: 2013.01.11

The Red Shadow var på plats i GD-hallen i Stenstorp under fredagskvällen för att följa de regerande mästarna i BIK-cupen. Det gick dock inte hela vägen.
Bilden: Jonas "Joni" Andersson gör 3-0 mot Floby/Grolanda.

De regerande mästarna hade inför cupen fått två återbud på Fredrik Söderhielm och "Jofa" Gabrielsson. Dessa båda ersattes av Pelle Persson och Urban Almberg. Cupen spelades med två grupper, 4 lag i vare grupp. Valtorp mötte i gruppen Stenstorp, Floby/Grolanda och Skara.

Valtorps IF - Stenstorps IF
Stenstorp chocköppnade matchen genom att direkt sätta dit en 1-0-ledning redan under första minuten. Men Valtorp var snabba att kontra och redan när klockan stod på två minuter hade Håkan "Septi" Svensson hunnit kvittera för Valtorps del.
Klockan stod på 5 minuter när Jonas "Joni" Andersson tryckte in 2-1. Valtorp hade tidigare visat upp att de helt klart är det mer tekniska av de två lagen.
Frisparkarna duggade tätt i mot slutet av derbyt (konsekvens av att den forna konditionen inte är som den var förr?). I den tionde minuten drog Stenstorp på sig sin fjärde som i Futsal-sammanhang betyder 10-metersstraff. Lagkapten Niklas "Nicke P" Pettersson, som inte tidigare har varit inne på planen, stegar upp och trycker in 3-1.
Stenstorp har ett skott i stolpen strax efter men närmare reducering än så kommer Stenstorp inte och Valtorp vinner med 3-1.

Valtorps IF - Floby/Grolanda
Att P35-gänget har fått mersmak på guld från förra årets turnering syntes tydligt. Valtorp var det spelförande laget och när Floby/Grolanda väl får bollen agerar ett starkt försvar snabbt.
Trots detta gick det till en början tungt med målproduktionen. I den sjätte minuten kapades kapten Niklas "Nicke P" Pettersson (som i denna match får betydligt mycket mer speltid än i förra), strax utanför motståndarnas straffområde. Frisparken tas av Anders "Kula" Johansson - som sätter den i stolpen.
I den åttonde minuten släpper dock torkan och den tidigare nämnde "Kula" trycker in bollen från relativt snäv vinkel efter ett mycket fint samspel med "Älga" och "Joni".
Det var ett förlösande mål då Valtorp trycker in ytterligare tre mål de sista fyra minuterna. Först 2-0 genom Per Söderhielm, en fin tå från 12 meter, sedan också både 3-0 och 4-0 genom "Joni", det senare efter ett riktigt fint långskott.
Valtorp ägde hela matchen och vann välförtjänt. Om Röda Skuggan har helt rätt så avlossade inte Floby/Grolanda ett enda skott som målvakten "Bullen" Edin behövde ingripa på.

Valtorps IF - Skara FC
Division 3-laget Skara FCs P35 lag stod för motståndet i den sista gruppspelsmatchen. Och de visade på bra spel från start med tre skott tätt utanför innan Valtorp ens hunnit få ett på mål.
I den fjärde minuten stod "Bullen" Edin för ett fin räddning. En dryg minut senare tvingas han dock släppa in Skaras första mål, 1-0. I den sjunde minuten kommer även 2-0 efter ett hårt skott i främre krysset.
Skara fortsatte ha pressen mot slutet av matchen och Valtorp fick inte många målchanser, om än några. Nio minuter var gångna när även 3-0 kom. Skaras passningsspel var riktigt bra, vilket dom visade upp när dom satte 4-0 med en dryg  minut kvar. Detta blev också slutresultatet. Försvararna "Parto" Almberg och "Älga" Niklasson sa efter matchen:
- Ingen tog jobbet riktigt, Skara tilläts komma tre mot två i nästan varje anfall, det var som att vi hade en utvisad hela matchen.
- Vi gick på halvfart och sparade krutet till slutspelet, sa kapten Pettersson lite skämtsamt.
Valtorp dock vidare som tvåa i gruppen.
 
Gruppen slutade:
1. Skara
2. Valtorp
3. Stenstorp
4. Floby/Grolanda

 
Semifinal: Valtorps IF - Edsvära / Norra Vånga
E/NV tog gruppsegern i grupp två, följda av tvåan Tråvad/Larv, trean Södra Härene och fyran Borgunda.
Matchen började med farliga lägen åt båda håll. "Bullen" Edin var högst involverad i spelet första delen av matchen, och han avfärdade flera chanser som kunde blivit farliga.
E/NV fick allt eftersom matchen gick mer och mer press på Valtorp, men detta innebar inte att Valtorp var helt chanslösa. "Älga" Niklasson avlossade i den åttonde minuten en riktig kanon som målvakten lyckades tippa bort - i stolpen. Valtorps bästa chans dittills.
Med två minuter kvar var det fortfarande mållöst. Bullen fortsatte göra bra räddningar. "Nicke P" ordnade än en gång en frispark, som han själv slog, men denna misslyckades. Med 30 sekunder kvar hamnar E/NV i friläge framför mål, motståndaren väntade ut "Bullen" i mål, försökte först lobba över honom men Valtorps briljante keeper lyckas ta den. Dock går returen ut till samme spelare och denna gången lyckas han. 1-0 med 30 sekunder kvar, och detta lyckades inte Valtorp vända. De regerande mästarna åker därmed ut i semifinalen och kan inte försvara sin titel.
 
Finalen gick slutligen mellan Skara FC och Edsvära/N. Vånga. Där drog Skara det längsta strået och vann tillslut med 2-0.

Den Röda Skuggan trodde innan turneringen starkt på Valtorps P35-lag utan att ha vidare koll på motståndarna, framförallt med tanke på deras briljanta insats förra året. Det kan dock ha varit så att de två återbuden på de båda nyckelspelarna Fredrik Söderhielm och "Jofa" Gabrielsson spelade en roll denna gång.
Vi hoppas istället på att Valtorps herrlag gör en bra turnering imorgon när de spelar sin BIK-cup. 9.30 spelas första matchen, missa inte den! Forza Valle!

/ The Red Shadow

Juni 2023

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Senaste resultaten

Senaste nytt