The Red Shadow: Inför första testet på säsongen

Publicerad: 2013.02.28

Den trettonde Januari drog säsongen igång för Valtorparna, nu på Lördag är det äntligen dags för att börja spela match igen. Och det med en ny prägel på vårat VIF.
Det är mycket nytt i Valtorp inför 2013. Inte minst på spelarsidan som inte har kunnat undgå någon som följer Valtorp. Många spelare har kommit, och många har visat att de på allvar kommer att vara med och slåss om platserna i årets startelva. Vi har en ny huvudtränare i Mattias Stridh, och vi har en ny assisterande i Tommy Andersson som är välbekant för alla Valtorpare. Det kommer även att testas ett nytt spelsystem som passar spelartyperna i truppen och som våra tränare tror på.

Bilden: Daniel Brandt vaktar Valtorps mål, TRS tycker att det är lika bra att han kniper säsongens första nolla på Lördag.
Motståndarna
Folkabo har i sin tur förstärkt med före detta Skövde AIK-spelaren Elvedin Kusturica som också är en stor IFK Tidaholmprofil, där han senast spelade innan han inför denna säsongen valde Folkabo. Patrik Olofsson och Linus Gustafsson är två andra spelare som valde att gå samma väg. Dessutom har Imad Bahjat tillkommit till klubben, han spelade senast för Fröjereds IF. Noterbart också givetvis att laget förra säsongen tränades av Mattias Stridh och att lagets bäste målskytt var Patrik Svensson. 
The Red Shadow har ingen jättekoll på Folkabo IK då det var längesen vi mötte dom, klart är dock att det ser ut som vassa förstärkningar, främst Elvedin som har gjort mycket mål i högre divisioner. Det är ett helt klart spännande motstånd som står på andra sidan när Valtorp ska visa upp hur långt man kommit sen försäsongen startade.

The Red Shadow sökte Mattias Stridh på torsdagskvällen inför Lördagens utmaning:
"Jag och Tommy har valt ett spelsystem, 4-2-3-1 där vi tror att vi kommer få ut så mycket som möjligt av det spelarmaterialet vi besitter.  Vi kommer bli starkare defensivt och ha mycket kraft när vi går framåt. Vi vill spela offensivt och hålla i bollen med stabilitet bakåt givetvis. Det ska bli otroligt spännande att se hur killarna reagerar i matchsituation, det har sett bra ut på träning och det är en grej men det är på match vi ska få ut det vi tränar på."

Innan vi lägger på tillägger Mattias att "Det ska bli riktigt roligt såklart".

The Red Shadow hoppas givetvis precis som Mattias att det blir så, TRS är på förhand intresserad av att se de yngre spelarna Kim Storås, Victor Johansson och Simon Odh som på försäsongen tagit stora kliv och gjort sig konkurenskraftiga. Det ska också bli spännande att se det nya spelsystemet.

Matchen börjar 16.00 på Tidavallens konstgräs.
Det kommer att gå att följa matchen direkt på Twitter @Valtorps IF.
På kvällen kommer dessutom ett utförligt matchreferat.

Kärt återseende/ The Red Shadow

September 2023

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Nästa match

Lundsbrunns IF - Valtorps IF
Söndag 1 Oktober, 16.00

Senaste resultaten

Senaste nytt