Onsdag 12 December    Välj lag: 

Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

The Red Shadow: Stark moral gav viktig poäng mot Jula

Publicerad: 2017.09.18

Matchen mellan Valtorp och Jula slutade 3-3 under söndagen. De spelande tränarna Edvin Olsson och Tommy Andersson blev Valtorps målskyttar med två respektive ett mål.
Bild: Edvin Olsson blev tvåmålskytt och var delaktig i det tredje målet. 


 
Valtorps IF - Jula BK 3-3 (1-1)
  • Målskyttar: Edvin Olsson 2, Tommy Andersson
Som förutspått blev det en väldigt tight, het och känslofylld match mellan Valtorp och Jula då viktiga poäng stod på spel i tabellens nedre skikt. Båda lagen klev dock ut med en rejäl offensiv istället för att vara tillknäppta och försiktiga. Det var tydligt att det var två lag som ville ha samtliga tre poäng med sig efter nittio minuter. Efter 26 minuter var det Jula som hamnade i förarsätet efter en snabb omställning i djupet bakom Valtorps backlinje. I början på hösten hade vi förmodligen grämt oss över detta och tappat fokus, men de senaste veckorna har vi märkt en tydlig attitydförändring på truppen och så även idag, fast beslutna om att jobba oss tillbaka så kvitterade vi också rättvist bara sex minuter senare. Martin Svensson och Tommy Andersson samarbetade på högerkanten och den sistnämnda måttade ett inlägg mot Edvin Olsson som i kamp med målvakt och försvar tillslut kunde spänsta högst och nicka in 1-1. Därefter var det fortsatt jämnt fram tills pipan ljöd för halvtidsvila. 

Den andra halvleken är även den jämn och halvchanser vägde fram och tillbaka, det var dock återigen Jula som skulle ta ledningen, denna gången efter drygt en timme då en märkligt studs ställde oss och Jonas Carlsson var hetast in i situationen. Bara tre minuter senare var ledningen utökad till 1-3. Riktigt tungt givetvis, men känslan är att spelarna tog det som ett rejält uppvaknande och en rejäl anstormning kunde påbörjas. I den 67:e minuten stod Adam Käll för ett kliniskt inspel från sin västerkant och Edvin Olsson tåade in sitt andra mål för dagen till 2-3.

Ett par minuter senare kvitterade vi rättvist och logiskt efter rejält tryck, eller vi trodde åtminstone det. Emil Rydberg tog sig på ett elegant sätt in i straffområdet och stötte på ett par knuffar på vägen innan han fick iväg ett avslut, vi väntade oss en straff men på något sätt får Rydberg in bollen och stort jubel när domaren pekade på mittplanen. Sekunden senare visade det sig att domaren vinkat för avblåst mål. Detta då han ansåg att bollen tagit på en hand på vägen in. Förvirrat och irriterat ett par sekunder, men ändå tydligt och bra av domaren att komma ut och ge sin version och förklara läget. Skönt att vi inte lade fokuset på att argumentera ett domslut utan malde på. Det gav utdelning i den 80:e minuten. Edvin Olsson vek in i boxen och laddade för sitt tredje för dagen, det blev dock en retur rakt ut där spelande tränarkollegan Tommy Andersson tagit en rejäl löpning från sin högerbacksplats och kunde lägga in 3-3 i öppen bur. 
Nervösa och svajiga sista tio åt båda hållen och att det tillslut blev en poäng vardera får anses rättvist. Stor moral och hjärta i Valtorp under dagen då många spelar med slitna kroppar och skavanker men offrar allt för att plocka minst en viktig poäng.

Efter omgångens resultat får det nog också ses som en liten vinst då samtliga lag under i serien förlorade. För att Valtorp nu ska hamna på en kvalplats eller under krävs nu  väldigt mycket från våra konkurrenter då det är sex poäng och -13 inklusive - 19 för oss ned till de platserna, samtidigt som ett nytt kontrakt kan kan säkras på egen hand vid poäng nästa lördag då vi åker till Silbohof för att möta serietvåan Sil. 
 


23/9 Sils IF - Valtorps IF 
Herrar, Div 5 Östra
13.00 Silbohof

Matchfakta

  • Valtorps IF - Jula 3-3 (1-1)
  • Resultat: 3-3 (1-1)
  • Datum: 2017-09-17
  • Tid: 14.00
  • Sammanhang: Div. 5 Norra

December 2018

Ti On To Fr
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31           

Senaste resultaten

Senaste nytt