Onsdag 12 December    Välj lag: 

Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

The Red Shadow: Korsberga väntar i årets första match

Publicerad: 2018.02.24

Dags för årets första match för Valtorps herrlag. Som de senaste åren så är det tävlingsmatch som gäller direkt då DM-gruppspelet, även kallat Intersport Cup drar igång. Korsberga står för motståndet på söndag. Matchen spelas på Odenvis konstgräs och börjar 16.00.


Korsberga och Valtorp har inte mötts i tävlingssammanhang sedan 2012, då Valtorp segrade i matcherna med 8-1 respektive 3-0. Korsberga ramlade det året ur division 5 och alltså sedan 2013 figurerat i sexan där de brukar höra till i seriens toppskikt. I fjol slutade de på en fjärdeplats bakom Floby, Sandhem och Fröjered/Håven. Laget har inför denna matchen spelat två träningsmatcher. Dessa båda har slutat med förluster, mot IFK Hjo U (2-1) och mot Mariestads BK förra helgen (7-1).Inför årets matcher kommer vi att köra "Matchens profil" där ni som supportrar får chansen att lära känna Valtorpslirarna närmare. Den första vi möter är ett av årets nyförvärv, nämligen målvakten Jesper Garmenius som har ett förflutet i seriekonkurrenten Floby IF. 

 

Efter en månads hårt slit med snöskottning och fotbollsträning på Odenvi och Ållevi är det nu dags för att kliva rakt in i tävlingssäongen. Hur är känslan?
 - Känslan är god, jag tycker att vi genomfört bra träningar med många spelare som deltagit, trots att vi har haft vädergudarna emot oss var och varannan träning. Sen är det svårt att säga hur vi kommer att reagera i match. Vi är ett bra lag med en mix av rutinerade spelare och yngre hungriga spelare vilket känns tillfredsställande. Jag hoppas att vi kan visa det redan på söndag.

Du har ju i många år varit en försvarsklippa i lokalrivalen Floby IF, nu kommer vi se dig som burväktare i Valtorps IF. Berätta om hur det känns att vara ny i föreningen, dessutom på en för dig ny position på seniornivå.
 - Det känns först och främst bra att vara igång med fotbollen igen. När det kommer till välkomnandet i klubben tycker jag att ni har tagit hand om mig på ett exemplariskt sätt. Det tog inte lång tid att bli en i gänget så att säga. Sen är jag en person som gillar att snacka och ta plats så det brukar lösa sig i alla sammanhang. Att dra på sig handskarna känns väldigt spännande måste jag säga. Jag tycker att det hittills har fungerat helt okej på träningarna, även fast det finns mycket att jobba på. Det är en helt ny situation som jag ställ inför och jag ser verkligen fram emot den .

Vi hoppas givetvis på ett tätt försvarsspel och rent i målkolumnen bakåt och önskar att årets första mål framåt kommer på söndag. Om du får fantisera, hur ser det ut och vem gör det?
 - Det är givetvis min förhoppning också. Får jag önska så hoppas jag att Mackan Boström kan fippla in en boll. Jag tycker att han ser hetare och hetare ut för varje träning som genomförs. Gör han det så gör han det i öppen kasse.

Vi tackar Jesper för pratstunden och önskar lycka till inför hans debut i Valtorpströjan.

- Äntligen drar matcherna igång och det är viktiga matcher för oss redan från start. Visst vill vi vinna, men framförallt har vi ett nytt spelsystem och väldigt många olika spelare som vi vill testa nu i DM matcherna. Det kommer vara extremt svårt att plocka ut en startelva när serien närmar sig och just nu gäller det verkligen för spelarna att visa vad de går för. Vi kommer ha en stor trupp med och alla kommer få minst 45 minuter var. Många debutanter att hålla ögonen på, samtliga har börjat hitta bra form på träning och det känns som att vi ligger bra med trots lite otur med snö och kyla, säger Tommy Andersson.Valtorps IF rapporterar live på sociala medier om matchens händelser för supportrar som inte kan vara på plats. 

December 2018

Ti On To Fr
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31           

Senaste resultaten

Senaste nytt