Onsdag 12 December    Välj lag: 

Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

The Red Shadow: FC Skövde väntar i DM

Publicerad: 2018.03.06

Efter segern senast mot Korsberga är det nu dags för årets första bortamatch. Klockan 16.00 på lördag spelar vi mot FC Skövde på Södermalms IP.


FC Skövde kliver 2018 in i sin tredje säsong som förening. De startades nämligen inför 2016 då de spelade seriespel i Utveckling A, förra året spelade de division 6 där de hamnade näst sist i tabellen. Vi möttes i andra gruppspelsomgången i DM även förra året. Då slutade det 5-0 till oss efter att Martin Eliasson gjort två mål medans Martin Odh, Pontus Fahlgren och Anton Mann gjorde varsitt. I årets första omgång i gruppen vann Skövde mot Stenstorp med 2-0.Robin Assarsson anlände till föreningen inför 2015 och har sedan dess spelat 62 tävlingsmatcher. I "Red Army" pratar man fortfarande om Assarssons första seriemål i Valtorp."Knallskottet på Brovalla" en tidig vårkväll i maj 2016 som gav en 1-0 seger mot Jula. I förra säsongens seriepremiär bjöd han nog ändå på sitt vackraste när han avgjorde borta mot seriefavoriten Fagersanna, ett par överstegsfinter och skott ur snäv vinkel i målvaktens närmsta kryss. Assarsson har under sina tre säsonger i Valtorp snabbt blivit en kulturbärare och en bra förebild för hur vi vill att en Valtorpare ska vara.Hej Robin. Senast mot Korsberga blev det seger med 3-0, har du några korta reflektioner om matchen och lagets prestation?
 
- Skönt att vara igång! Kul med helt nytt  spelsystem som fungerade helt okej för att vara första matchen. Även roligt att få se alla nya spelare för året.
 
På lördag väntar FC Skövde, om vi ponerar att vi tar ledningen i matchen, vem gör första målet och hur ser det ut? Beskriv gärna så detaljerat du kan.
 
- Garmenius i mål slår en långboll, deras mittback hoppar 5 sekunder för tidigt och misstajmar bollen helt. Edvin får friläge, försöker runda målvakten men snubblar på sin högerfot och ställer målvakten. Bollen rullar precis över mållinjen innan målvakten hinner tillbaka. Ett typiskt Olsson-mål så att säga, klumpigt men snyggt.
 
Sista frågan, tänk dig att du får välja tre lagkamrater att spendera ett år med på en okänd och öde planet. Vilka tre väljer du och vilka egenskaper har de som gör att du väljer just dom?

- Jag hade plockat med mig Adam Käll då hans skrik skulle höras till närmaste planet så vi skulle kunna bli räddade. Jag hade valt Anton Mann för att han kan sjunga, ragga runt och hålla oss på ett glatt humör. Han är ju dessutom golvläggare och skulle kunna lägga ett varmt och mysigt golv till oss. Den tredje personen jag skulle plocka med är Martin Odh. Han skulle se till så att vi håller kropparna i trim med biceps som högprioritet.-  Förra matchen kändes riktigt bra för att vara första gången vi testade 3-4-2-1, Det passar verkligen vårt spelarmaterial. Det är väldigt nytt för oss alla, så vi behöver gnugga på med detta system ett tag för att stöta på svårigheterna och lära oss av dom. Konkurrensen är extremt bra i år och nu krävs det verkligen att man har en bra träningsvecka bakom sig och att man är helt fräsch för att få starta. Det kommer göra att vi kan ta bättre hand om truppen och inte slita på den i onödan.

Vi skiftar folk fram och tillbaka just nu för att se vilka alternativ vi har framöver och vi grundar inte så mycket på ren prestation i detta skedet på säsongen. Alla som är nära startelvan kommer få tillräckligt med minuter för att visa sina bästa sidor och övertyga oss om att dom ska vara väldigt delaktiga 2018. Med den bredd vi har i truppen så kommer det roteras ganska rejält för att hålla många delaktiga och det är viktigt att spelarna inser att truppen är det som gör oss extra starka, inte bara en startelva, säger Tommy Andersson.Valtorps IF rapporterar live på sociala medier om matchens händelser för supportrar som inte kan vara på plats. 

December 2018

Ti On To Fr
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31           

Senaste resultaten

Senaste nytt