Onsdag 12 December    Välj lag: 

Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

The Red Shadow: Överlägsen seger mot FC Skövde

Publicerad: 2018.03.11

Herrlaget gjorde en bra prestation och visade god karaktär när de tog tre poäng mot FC Skövde på Södermalms IP under lördagen.
Herrlaget klev in i årets andra match med rotation i truppen och fler spelare skulle få chansen att vissa att de ville konkurrera redan från start. En av spelarna som gjorde sitt första framträdande 2018 var Pontus Fahlgren och redan efter tio minuter hade han spräckt sin målnolla för säsongen. En fin djupledslöpning förbi Skövdes backlinje ledde till att han friställdes med målvakt. Pontus rundade honom och ur tight vinkel fick han in 0-1 målet. Valtorp kontrollerade matchen från minut ett, under den första halvleken spelade Skövde ändå strukturerat och hade en tydlig idé att slå bollar över Valtorps trebacklinje. Detta löste trean bra med tydlig disciplin. 

Efter dryga 32 minuter exploderade våran forward Marcus Boström och efter ett mycket vackert väggspel med Pontus Fahlgren kunde han friställd placera in sitt andra mål på två matcher i sin nya förening. Mycket snyggt. Ska man vara ärlig så kändes det Game, Set and Match redan i den 33:e minuten när Edvin Olsson rullade in 0-3 då han påpassligt höll sig framme på en målvaktsretur efter avslut av Pontus Fahlgren. FC Skövde reducerade dock bara tre minuter senare till 1-3 då känslan är att vi blir lite bekväma och slarvar, nyttigt att se att det straffar sig även om man känns överlägsna.I den 44:e minuten tråcklade sig Viggo Hermansson igenom i straffområdet och blev nedriven. Viggo klev själv fram och slog in straffen, hans första mål i Valtorpströjan.

Till den andra halvlekens start gjorde vi tre byten. Viggo Hermansson ersattes av Gabriel Berger, Edvin Olsson klev av till förmån för Jay Patel och på topp gjorde Simon Quick årsdebut då han bytte av Marcus Boström. Valtorp fortsatte att ånga på och 1-5 satt efter 55 minuter då Pontus Fahlgren rakade in ett inspel snett inåt bakåt. 1-6 kom tre minuter senare då inbytte Gabriel Berger testade ett distansskott, även han gjorde här sitt första mål i Valtorp. Christian Kullman sköt även han från samma distans ett par minuter senare och 1-7 var ett faktum. 

Efter 60 minuter gjorde vi ytterligare två byten då Jakob Gustafsson bytte av Vedad Nikontovic i backlinjen och kom in och gjorde en fläckfri debut i den röda tröjan. En annan spelare som kom in och gjorde avtryck var Kim Storås som bytte av en hårt arbetande Martin Svensson som högerwing. Kim behövde bara fem minuter innan han tog tillvara på en nickskarv från Simon Quick och lade in 1-8. Storås gjorde även matchens sista mål i den 81:e minuten och slutresultatet landade alltså i 1-9. Självklart svårbedömt och inte helt lätt att göra någon utförligare matchanalys när det rinner ifrån såhär men anledning till att det gör det är att vi gör våra moment vi pratar om innan match bra. Även i andra halvlek trummar vi på med vårat egna spel utan att falla in i motståndarnas tempo. Alla spelare visar god karaktär och det kommer att bli ett lyxproblem för tränarstaben att ta ut truppen framöver. 3 körvar: Pontus Fahlgren 
Två egna mål och fötterna med i flera stycken andra. Viktig med sina djupledslöpningar och vassa huvudspel i kombination med hårt slit i både riktningarna. Visar efter ett starkt år som mittback att han absolut inte glömt bort hur man spelar på de offensiva positionerna. 

2 körvar: Adam Käll 
Det kan verka märkligt att en försvarare får körvar i en match där vi gör nio framåt men sanningen är att Adam skött sin nya centrala roll i trebackslinjen föredömligt under 180 minuter och förtjänar att omnämnas, i början när Skövde slog långt var han först på varje boll och dämpa lugnt ned den och satte igång en speluppbyggnad. 

1 körv: Martin Svensson 
Taxa har fortsatt på den fina hösten han gjorde 2017. Nya ositionen med hårt jobb i båda riktningarna ser ut att passa honom ypperligt. Smackade in tidiga inlägg med fin kvalitet som vi med bättre effektivitet kunde ha gjort ett par mål till på. 

Matchfakta

  • FC Skövde - Valtorps IF 1-9 (1-4)
  • Resultat: 1-9 (1-4)
  • Datum: 2018-03-10
  • Tid: 16.00
  • Sammanhang: DM
  • Spelplats: Södermalms IP

December 2018

Ti On To Fr
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31           

Senaste resultaten

Senaste nytt