Måndag 25 Mars    Välj lag: 

Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

The Red Shadow: Seger mot Stenstorp

Publicerad: 2018.03.18

Även i den tredje matchen blev det en seger. Stenstorp stod dock upp bra och gav oss under första 45 försäsongens bästa motstånd än så länge.
Valtorp kopplade greppet om matchen tidigt och spelade sig fint runt Stenstorps ytterbackar där både Anton Mann och Johannes Lundahl fick ett tydligt övertag tidigt. Ett par inspel efter dryga kvarten borde resulterat i mål men Stenstorp offrade liv och lem i egen box och gjorde det bra. Stenstorp försökte precis som övriga lag vi mött att såra oss i luckan mellan våran trebackslinje och "Bingo-Jeppe" i mål men detta avstyrde vi antingen med att vi vann förstabollen eller att Jesper läste av tidigt när bollen skulle gå över backlinjen. Trots 0-0 i halvtid gör vi ändå 45 godkända minuter och vårdar samt styr tempot som vi vill ha det. Vi pratar om detaljer om våran press och hur vi behöver överbelasta kanter i olika situationer och detta skulle visa sig bli bättre till andra halvleken.

Efter 55 minuter tog vi rättvist ledningen, Robin Assarsson kunde ta offensiva kliv från trebacklinjen och lade in ett fint inlägg som hamnade hos Johannes Lundahl som mycket behärskat volleysköt in 0-1 via stolproten. Johannes första mål i Valtorpströjan i sin andra match och återigen var han en av de bästa på planen, välförtjänt målskytt. Bara två minuter senare skulle vi komma att utöka ledningen. Marcus Boström höll sig framme på en målvaktsretur och tryckte in såväl sig själv, målvakt och boll in i mål. Fantastisk vilja och Mackan fortsätter snitta ett mål per match i Valtorps IF. Luften gick ur ett tappert kämpande Stenstorp och Valtorp hade nu full kontroll och kunde fortsätta trycka på. Edvin Olsson bjöd på delikatess när han utanför straffområdet placera in 0-3 i bortre krysset. I den 78:e minuten rann Pontus Fahlgren igenom och blev nedriven och fick en solklar straff. Viggo Hermansson som senast gjorde mål på straff mot FC Skövde stegade fram även denna gång och satte bergsäkert slutresultatet 0-4. Ännu en stark insats där vi är vårdade och disciplinerade i det vi gör. Många visar framfötterna och samtliga ska ha en eloge för hur vi har tagit oss ann detta DM-gruppspel i karaktär. Tränarstaben kommer ha enorma möjligheter när det kommer till att plocka ut laguppställningar under året och många kommer vara delaktiga. 3 körvar: Gabriel Berger
Gabbe hade idag en stor del i att vi vann mittfältskampen där Stenstorp placerat sina bästa spelare Emil Nord och Viktor Merigo. Gabriel som kom in och gjorde en briljant höstsäsong 2017 har visat att han kommer fortsätta ta kliv som bollvinnare och spelmotor under denna säsongen. 

2 körvar: Vedad Nikontovic 
En otroligt bollsäker spelare som dessutom visat upp ett klockrent försvarspel under tre matcher. Briljant idag när han sköter våra uppspel och hittar de snabba passningarna upp till spelyta 2. 

1 körv: Johannes Lundahl 
Johannes fortsätter att samla körvar i sin andra raka match. Vårat farligaste offensiva hot i den första halvleken och den som gjorde det förlösande 0-1 målet med ett snyggt avslut. Fortsätter Johannes på inslagen väg i Division 5 kommer många ytterbackar att få det kämpigt. Vi återkommer med datum och motstånd i DM:s slutspel. Kommande helg befinner vi oss dock på träningsläger i Serneke Arena i Göteborg och är matchfria.
Nästa träningsmatch är den 30/3 borta mot Ekedalen.

Matchfakta

  • Stenstorps IF - Valtorps IF 0-4 (0-0)
  • Resultat: 0-4 (0-0)
  • Datum: 2018-03-18
  • Tid: 16.00
  • Sammanhang: DM

Mars 2019

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nästa match

Torpa FF - Valtorps IF
Lördag 30 Mars,
Jönköping

Senaste resultaten

Senaste nytt