Måndag 25 Mars    Välj lag: 

Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

The Red Shadow: Värdemätare väntar i slutspelet av DM

Publicerad: 2018.03.27

Efter tre övertygande segrar tog sig herrlaget vidare som given gruppetta. Nu väntar betydligt tuffare motstånd när IFK Mariestad från division 4 gästar Odenvi under onsdagskvällen.

IFK Mariestad slutade förra säsongen på en stark fjärdeplats i division 4, bara två poäng ifrån kvalspel upp till division 3. Laget har inför 2018 två nya tränare i form av Fredrik Ahlgren, närmast från Tymer och Henrik Josefsson, senast Jula BK. Två bekanta tränare från fjolårets säsong för våran del. 

Laget vann sin DM-grupp efter att ha besegrat Södra Ving med 6-1, vunnit mot Byttorp med 5-0 och spelat lika, 2-2, mot våran seriekollega Värsås. Matchens profil denna veckan är ingen mindre än lagets kapten, Adam Käll. Adam gjorde sin a-lagsdebut hemma mot Norra Fågelås 2009, en match som då slutade 0-0. Därefter har det blivit ytterligare 193 tävlingsmatcher och han är därmed inne på en åtråvärd 18:e plats över de herrar som spelat flest matcher i föreningen genom tiderna. Hej Adam. DM-gruppspelet är över och nu har vi på pappret en betydligt tuffare uppgift framför oss. Vi har tagit ledningen i samtliga matcher i år, om vi gör det även på onsdag, hur ser målet ut och vem gör det? 

- Jag tror Christian Kullman drar iväg i en offensiv löpning och hittar snett inåt bakåt till Edvin Olsson som faktiskt placerar in bollen på ett lugnt och behärskat sätt. Tro det eller ej från den brunkliraren.
 
Du gjorde din A-lagsdebut 2009 i seriesammang och kliver nu in i din tioende säsong som A-lagsspelare i Valtorp. Hur står sig dagens upplaga mot de tidigare du spelat i?
 
- Vi har en bredare trupp nu än vad det var när jag kom upp i seniortruppen. Vi har haft några bra säsonger och även några lite sämre. Nu känns det som vi har fått till en bra mix i laget. Vi har några äldre med erfarenhet som vet vad som krävs på seniornivå och några yngre hungriga lirare som är fint skolade inom fotbollen på ett annat sätt än vad jag själv är. Just mixen är den som kanske kan göra det lilla extra i år samt att det nya spelsystemet vi utforskar känns inspirerande. 

 
Tänk dig att du hade varit tvungen att utföra en resa till Himalaya och bestiga Mount Everest tillsammans med tre lagkamrater. Vilka hade du tagit med dig och vilka egenskaper har de som gör att du väljer just de tre?
 
- Jag måste tänka på mitt egna bästa i denna fråga eftersom denna resa inte är ofarlig. Jag behöver en bärare. Detta får bli Eric "Burken" Bergviken som är en vresig sak som inte ger upp i första taget. Sen hade jag plockat med någon som vet mycket om överlevnad. Detta är Marcus Boström som har varit inom det militära (Jag antar att han har lite kunskaper inom överlevnad och inte bara ätit ärtsoppa och pannkakor).

Den sista jag hade valt att plocka med mig till Himalaya är en pådrivande liten herre som kan flika in med roliga meningar och säga de mest underbara och oväntade i trängda situationer, jag tror det kan behövas så vi inte slår ihjäl varandra under resan. Detta är Hugo Nohlgren Gabrielsson, han får bli våran joker och ess i rockärmen. 

Vi tackar Adam för pratstunden och önskar lycka till under onsdagskvällens match.


- Riktigt kul match väntar och det blir intressant å se var vi står i jämförelse med Mariestad. Givetvis ska motståndet vara för tufft men vi vet att om vi hittar vår topp i just denna matchen så kan allt hända, så bra ser truppen ut just nu.
Vi har inte satts på prov alls defensivt och det är förhoppningsvis nu som vi får lite fler svar på vårt nya spelsystem, säger Tommy Andersson inför onsdagens drabbning.


 


Valtorps IF rapporterar live på sociala medier om matchens händelser för supportrar som inte kan vara på plats. 

Mars 2019

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nästa match

Torpa FF - Valtorps IF
Lördag 30 Mars,
Jönköping

Senaste resultaten

Senaste nytt