Måndag 25 Mars    Välj lag: 

Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

The Red Shadow: Fin insats och tung förlust

Publicerad: 2018.03.28

IFK Mariestad drog det längsta strået i en jämn och bra fotbollsmatch. Valtorp stod trots förlusten för sin bästa försäsongsmatch mot sitt bästa motstånd.
Efter tre raka matcher där vi varit spelförande och haft mycket boll mot lag från division 6 såg vi fram emot att matchas hårdare när IFK Mariestad gästade oss under onsdagskvällen. Vi fick absolut ett kvitto på att vi är på rätt väg med det vi jobbar med och står för en stark insats även mot ett lag från division 4. IFK började matchen me hög press och ett högt tempo och vi valde att bemöta de med det samma. Vi jobbade oss snabbt in i det Mariestad fick det kämpigt att bygga igång en speluppbyggnad. Första halvlek är disciplinerat och taktiskt genomförd av båda lagen där man kan höra se och höra Mariestad tycka att de har det svårt att spela sig ur våran press. Jesper i mål får komma ut och plocka ett par inlägg och även göra en riktigt fin reflexräddning lågt ned vid stolproten. 

Den andra halvleken blir genast lite flängigare och chanserna radas upp, främst för Valtorp som borde fått utdelning på något av frilägena som radades upp. Årets mål kunde ha kommit redan i match fyra när försvararen Vedad Nikontovic prickade stolpkrysset från cirka 30 meter. På en omställning efter drygt 65 minuter ställde IFK om snabbt och smart. Avslutet precis innanför boxen satt högt och var otagbart för Jesper. Minuterna senare kom så även 0-2 där vi hamnar lite på mellanhand. Vi fortsatte att trycka på för att reducera utan resultat. En eloge för en stark insats där vi både får se hur fint och strukturerat vi spelar när vi gör det vi ska och där vi även blir straffade så fort vi slarvar. Riktigt bra och nyttig genomkörare och ett fint nästa steg på våran försäsong där vi fortsätter att steppa upp. 3 körvar: Christian Kullman
Planens rödtröjade gigant. Jobbar fantastiskt bra i det tysta och blixtrar till med dragningar som lurar bort ett helt mittfält, vårdad med rätt adress på passningarna.

2 körvar: Emil Rydberg
Rydberg stod för en mycket fin comeback och har ett fantastiskt år framför sig om han maler på som han gör nu och kommer bli motståndarnas mardröm. Stark, snabb och bollsäker.

1 körv: Anton Mann
Fortsätter övertyga i sin kantroll. Får idag visa upp ett stabilt försvarsspel och orkar pumpa på framåt i vanlig anda. Galet hal längs kanten när trumpinnarna jobbar igång.Träningsmatch mot Ekedalens SK. 
Måndagen den 2/4, klockan 16.00.
Tidavallens konstgräs, Tidaholm.

Matchfakta

  • Valtorps IF - IFK Mariestad 0-2 (0-0)
  • Resultat: 0-2 (0-0)
  • Datum: 2018-03-28
  • Tid: 19.30
  • Sammanhang: DM
  • Spelplats: Odenvi

Mars 2019

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nästa match

Torpa FF - Valtorps IF
Lördag 30 Mars,
Jönköping

Senaste resultaten

Senaste nytt