Onsdag 20 Februari    Välj lag: 

Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

The Red Shadow: Jula BK gästar Brovalla

Publicerad: 2018.05.31

Herrlaget har ännu en hemmamatch, denna gången är det Jula BK som gästar Brovalla. Matchen startar 19.00 på fredagskvällen.

 
Valtorps IF - Jula BK
Fredagen den 1 juni klockan 19.00
Brovalla IP 

 

Jula BK är ett lag vi är väl bekanta med under 10-talet. Sedan 2013 har vi mötts varje säsong. Matcherna brukar präglas av kamp och matcherna är oftast väldigt jämna. Förra året vann vi borta med 3-1 efter två mål av Simon Odh och ett av Ludwig Halleröd. På hemmaplan blev det 3-3 efter att Edvin Olsson, Adam Käll och Tommy Andersson gjort varsitt mål. 

Efter sju omgångar av årets serie är Jula ett poäng bakom oss. De kommer till Brovalla med en 1-0 seger mot Tibro senast i bagaget. 

I onsdags mötte vi Julas u-lag borta på Ullervad. Även den matchen var väldigt jämn men vi lyckades dra det längsta strået och vinna med 3-2. Dennis Iwar gav oss ledningen i den första halvleken. I den andra vände Jula till 2-1 och spelade sen sista 15 minuterna med en man mer. Trots detta tog vi alla tre pinnar då Iwar skruvade in en frispark i 87:e minuten och Viggo sköt in en frispark även han, detta i den 90:e minuten. 
Mattias Hedberg kom till Valtorp inför säsongen och visade på försäsongen att han skulle bli en viktig kugge för våran trupp. Han är ett föredöme på såväl match som träning och sprider "ända in i kaklet"-känsla i laget. Mattias blev pappa under serieinledningen och därför dröjde seriedebuten till hemmamatchen mot Grolanda, hans förra klubb. Han klev in och ledde laget till säsongens första tre poäng och har därefter startar följande två matcher. Facit = ytterligare två segrar. Vi hoppas på Hedberg-effekten även mot Jula.

Namn: Mattias Hedberg
Yrke: Snickare
Tidigare klubbar: IFK Falköping, Grolanda IF
Största fotbollsmerit: Gothia Cup
Bästa medspelare: Mina bröder
Bästa motståndare: Ingen kommentar
 

Efter tre raka segrar vill vi givetvis fortsätta segertåget under fredagens match mot Jula. Ponera att Valtorp tar ledningen, vem gör målet och hur ser det ut? 

- Matchens första mål kommer komma på hörna där Rogga trycker in den med skallen.

Du har spenderat många säsonger i lokalrivalen Grolanda, rykten säger att du i en av dina första matcher i rödvita tröjan ropade "Kom igen nu gula" för att mana på laget. Du visade dock verkligen att lojaliteten var rödvit när du stängde igen mot just Grolanda i din seriedebut för Valtorp. Hur har känslan varit i din nya klubb än så länge? 

- Haha, ja jag får erkänna att det var lite ovant i början efter många år i gult. Tiden i Valtorp än så länge har varit riktigt bra. Jag kände några och visste vilka många var sen innan så det kändes som ett gött gäng att spela i, vilket det visat sig vara. Om du skulle få välja tre spelare i truppen som du skulle behöva stå ut med ett år på Antarktis, vilka skulle du välja och varför?
-  Då skulle jag välja Marcus Boström som får följa med för att han känns som en kille som kan överleva de mesta. Jag skulle även plocka med mig Johannes Lundahl och hans gitarr som hade varit gött att ha med vid brasan. Anton Mann skulle få följa med också,  han skulle bidra med möe skratt och jävelskap.
 


Valtorps IF rapporterar live på sociala medier om matchens händelser för supportrar som inte kan vara på plats. 

Matchfakta

  • Valtorp - Jula 2-5 (1-3)
  • Resultat: 2-5 (1-3)
  • Datum: 2018-06-01
  • Tid: 19.00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra

Februari 2019

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728     

Nästa match

Björsäters IF - Valtorps IF
Söndag 10 Mars, 14.00

Senaste resultaten

Senaste nytt