Onsdag 26 Juni    Välj lag: 

Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

Herr: Trio leder herrlaget 2019

Publicerad: 2018.10.13

Tre herrar med stark anknytning till Valtorp leder herrlaget under 2019. Marcus Sundberg, Tommy Andersson och Viktor Fränberg bildar en tränartrio kommande säsong.
Marcus Sundberg, Tommy Andersson och Viktor Fränberg leder Valtorps herrlag säsongen 2019. Detta står klart efter några veckors diskussioner där spelartruppens åsikter legat till grund för att fotbollssektionen ställt frågan vidare till trion. Efter ett par samtal är de överens om vilket sätt de vill driva herrlaget på under 2019 och är tillsammans med föreningen inspirerade och sugna på en nystart där karaktär, träningsvilja och föreningskänsla kommer att vara viktiga byggstenar för ett långsiktigt arbete.

Ordförande Agne Sjögren
- 2018 har varit ett tyngre år resultatmässigt och rent generellt har föreningen de senaste åren inriktat sig lite väl mycket just på resultat. Det har långt ifrån varit oharmoniskt då det varit en härlig och tight grupp under dessa åren, men det går det inte komma ifrån att miljön och motivationen ibland har blivit lidande. Valtorps IF vill såklart fortfarande göra goda resultat, men vi tror på andra sätt att göra det på framöver. Det är egentligen oväsentligt vart i tabellen eller till och med i seriesystemet vi ligger om stämningen i truppen är på topp och alla känner att de kan vara med och påverka. De tre vi tror kommer leda detta på ett urmärkt sätt är en god mix av rutin och entusiasm. De alla brinner för det uppdrag som står framför oss och är framförallt vad spelartruppen önskat inför 2019. Kommande säsong ska bli startskottet på en glädjefylld träningsmiljö dit man vill komma för att utvecklas som fotbollsspelare och ha väldigt roligt under färden. 

Marcus Sundberg , med erfarenhet av tränarjobb i bland annat Valtorp, IFK Falköping, Skultorps IF och Götene, gjorde under 2018 comeback i Valtorpssammanhang i en roll som matchcoach där hans närvaro har varit mycket omtyckt av spelarna som önskat att han ska ha ett större ansvar kommande säsong vilket han också svarat mycket positivt på och är motiverad att träna ett fotbollslag igen.

Marcus Sundberg:
- Vi är tre Valtorpare som kommer från olika generationer, men har alla tolkat den gemenskap Valtorps IF ska bygga runt på samma sätt. Det som är kul med denna trio är att vi har någorlunda samma syn på hur föreningen ska drivas, vilket sätt vi ska spela fotboll på och hur vi ska träna för att kunna bedriva en verksamhet därefter. Rätt inställning och träningsflit kommer resultera i speltid, vi har en fin stomme med spelare som vi ska se till att skapa ett attraktivt upplägg för.

Fortsätter gör också glädjande nog Tommy Andersson som kommer att göra sin sjätte säsong som huvudtränare i Valtorp, dessförinnan ett år som assisterande. Det är mycket positivt att en så kunnig fotbollstränare och engagerad föreningsmänniska som Tommy valt att fortsätta även under 2019.

Tommy Andersson:
- Det känns oerhört motiverande inför 2019. Staben känns väldigt enad från start om att gå på en ny linje och när klubben stöttat dessa tankar fanns det ingen tvekan. Att lyfta karraktärs - och träningsvilliga spelare kommer ge oss ett bra go i truppen. Detta kommer vara ett vinnande koncept över tid, helt klart.

Den tredje personen i denna konstellationen är Viktor Fränberg som varit med i ledarstaben sedan 2016. Precis som ovanstående är Viktor engagerad och driven i frågan om att förbättra Valtorps IF såväl som fotbollslag och som grupp.

Viktor Fränberg 
- Att skapa en miljö där fler vill vara villiga att göra mer känns uppfriskande och roligt. Jag ser stor potential i många spelare som inte fått rättvisa chanser att visa upp sig i A-laget under 2018, med de punkterna vi ska jobba efter finns det många potentiella nyförvärv redan i den befintliga truppen om de vill lägga ned träning på det. Personligen vill jag ta kliv som tränare ute på träningsplanen och får en grym möjlighet att lära mycket av Mackan och Tommy.

Under torsdagkvällen presenterades stabens idéer för spelartruppen under ett möte på Brovalla och arbetet med att färdigställa en trupp som är redo för 2019 kan nu starta. 

Juni 2019

Ti On To Fr
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Nästa match

Valtorps IF - Vinninga AIF
Lördag 29 Juni, 15.00

Senaste resultaten

Senaste nytt