Onsdag 17 Juli    Välj lag: 

Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

Herr: Två starka hemvändare klara för Valtorp

Publicerad: 2018.11.07

Robin Andersson och Loui Ålebring är båda tillbaka på Brovalla IP där de en gång snörade på sig fotbollsskorna för första gången. Efter flera års spel i högre divisioner och kontinuerlig kontakt vid frimånaderna kan vi nu konstatera att vi rott hem två starka nyförvärv inför 2019.
Robin Andersson och Loui Ålebring lämnade båda Valtorp 2010 efter att ha spelat där sedan barnsben. Robin gick till Falköpings FK och Loui till Skövde AIK. De spelade sedan juniorlagsfotboll tillsammans i FFK då Loui tog klivet över dit. 

Någon seniorfotboll har de dock inte spelat tillsammans då Robin värvades till Åsarp/Trädet, han gjorde sin debut där under 2013. Därefter har han varit en starkt bidragande orsak till de seriesegrarna de plockat i fyran de senaste åren. Även i klubbens sejourer i division 3 har han varit helt ordinarie och en nyckelspelare för Å/T. Robin har spelat såväl central mittfältare som anfallare under åren och det som kännetecknar honom utöver ett grymt spelsinne är en enorm offervilja och arbetsmoral.

Loui Ålebring fortsatte dock i Falköpings FK och plockade en a-lagströja där, även Loui gjorde sin debut i seniorsammanhang under 2013 och har varit en viktig pjäs under många år där han varit en tongivande spelare i Falköpings FK backlinje i divison 4. Loui är en ledargestalt som alltid ger minst 110 % och kommer förstärka oss rejält i de bakre leden med gott snack. 

Nu får de alltså chansen att återigen förenas och för första gången spela seniorfotboll tillsammans. Något de verkligen ser fram emot. 

- Det ska bli riktigt kul att få representera moderklubben på seniornivå efter åtta år ifrån föreningen. Att vi vänder tillbaka samtidigt är något vi pratat om ett tag och nu passade det oss båda bra, säger Robin och Loui efter att ha avverkat den första träningen med Valtorp under söndagskvällen.

Att det är två värvningar som tränarstaben är nöjda med går inte att ta miste om. 

- Det är två bra killar med helt rätt inställning för att föra Valtorp framåt. Efter de mötena vi haft tillsammans kan vi konstatera att de är beredda att göra skillnad såväl på som utanför planen, säger Marcus Sundberg. 

- Förutom Valtorpsanknytningen på de här grabbarna så har de även övriga kriterier som vi sökt för att utveckla gruppen vi har. Louis ledaregenskaper i backlinjen och Robins kompromisslöshet framåt kommer ge oss en spets vi saknat, fortsätter Tommy Andersson.


- I Valtorp är vi måna om att hålla kontakten med våra före detta spelare och att idag få resultat av flera års kontinuerlig dialog med Robin och Loui känns riktigt bra. Båda killarna har presterat riktigt fint i högre divisioner och blir fina förebilder för framförallt våra yngre killar i truppen men kommer också ge blodad tand till de som varit med länge, avslutar Viktor Fränberg. 

Juli 2019

Ti On To Fr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031       

Nästa match

Valtorps IF - IFK Mariestad
Lördag 10 Augusti, 14.00

Senaste resultaten

Senaste nytt