Fredag 24 Maj    Välj lag: 

Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

Dam: Jens Lundgren tar över damlaget

Publicerad: 2019.01.09

Valtorps IF har damlag även under 2019. Ny tränare för laget är 19-årige Jens Lundgren. Vid sin sida kommer han att ha lagledaren Daniel Lind. De båda kommer att assisteras av Hanna Andersson som också kommer representera laget på planen.
Valtorps damlags existens har under hösten varit ett frågetecken, nu är allt glädjande nog på sin plats och arbetet inför 2019 års säsong kan börja. Ny tränare för laget är 19-årige Jens Lundgren. Jens har sin egen fotbollsbakgrund i Valtorps IF där han spelade fram till några år sedan och var som junior uppe och tränade med herrseniorerna. Skador satte dock stopp för att fortsätta spela fotboll vilket vi beklagar, att han nu är tillbaka i Valtorps IF som tränare är något vi däremot är mycket nöjda över. 

- Efter att tidigare ha spelat i Valtorps herrlag så är jag väl bekant med föreningen och när jag nu blev tillfrågad att börja träna damlaget kände jag att det var en kul utmaning. Jag hoppas kunna utveckla mig själv som tränare och hjälpa laget att ta steg framåt. Det känns bra att ha Daniel vid min sida som har erfarenhet och kännedom om truppen. Jag ser fram emot att träna Valtorps damlag under 2019 där vi satsar på att spela en fin fotboll och ha det så roligt som möjligt under året.

Daniel Lind som under hösten klev in i rollen som matchcoach står till förfogande även under 2019. Daniel är driven och var ett önskat namn när damtruppen själva fick önska ledare inför kommande säsongen. 

- Efter att ha stått vid sidlinjen som förälder och hejat på damlaget under många år så tyckte tjejerna att det var lika bra att jag tog klivet in som ledare i höstas. Det var riktigt kul och gav mersmak inför att coacha laget även 2019. Att jag följt laget länge ser jag som en styrka, tillsammans med Jens så kommer vi att lägga fokus på att tjejerna ska jobba hårt med och för varandra samtidigt som vi ska ha riktigt kul på fotbollsplaner runt om under året som kommer. 

Hanna Andersson fortsätter som spelare i Valtorp och kommer assistera Jens och Daniel under året. 
- Det känns jättebra att vi får ihop det även under nästa år, i dagsläget har vi spelare för att bedriva ett lag och några fler spelare verkar vara på gång in. På söndag spelar vi BIK-cupen innan vi laddar för en utomhussäsong med seriespel.

Ordförande Agne Sjögren kommenterar rekryteringen av tränarstaben för damerna: 
- Jättekul att vi även framöver kommer kunna bedriva damverksamhet i Valtorps IF. Att få in en ung och driven tränare till föreningen i form av Jens känns inspirerande och som förening ska vi ge han de verktyg som behövs för att bygga upp damlaget över lång sikt. Daniel och Hanna kommer vara till stor hjälp med de Valtorpshjärtan och kunnande som finns hos de båda. 


 

Maj 2019

Ti On To Fr
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031   

Nästa match

Sils IF - Valtorps IF
Fredag 24 Maj, 19.00

Senaste resultaten

Senaste nytt