Herr: Seger med 1-0 mot Stenstorp

Publicerad: 2019.03.16

Valtorp segrade under lördagens derby mot Stenstorp. Valtorp tog ledningen via ett självmål i 43:e minuten, Vedad Nikontovic var sista Valtorpare på bollen.
Första halvleken
Redan under matchens första minuter hände det saker i båda straffområdena, Stenstorp ropade på straff efter drygt två minuter sedan bollen studsat upp på en Valtorpsspelares hand, ropen var förståeliga då det mycket väl kunde blivit straff. Två minuter senare var det dock ingen tvekan att Valtorp skulle ha en straff. Vedad Nikontovic gick upp i duell med Stenstorps målvakt, bollen damp ned till anfallskollegan Alexander Nilsson som blev rejält kapad och straffen var given. Tyvärr resulterade den inte i något mål för Valtorp. Offensivt var det främst nyförvärvet Bobby Brown som utmärkte sig under den första halvleken då han gång på gång tog sig runt sin ytterback och visade många goda intentioner i sitt första framträdande. Stenstorp ligger hyfsat kompakta och viker inte ned sig i närkamperna, precis som vi hade väntat oss. Det känns dock aldrig särskilt farligt bakåt, trots att det inte är någon vidare stark halvlek av oss. 43 minuter in i matchen gjorde vi 1-0 sedan Vedad Nikontovic träffat stolpen stenhårt och en försvarare i bortalaget rensade bollen i eget mål. 

Andra halvleken
Lite skiften i paus, bland annat nyförvärvet Robin Andersson som utöver många fina skarvar och bra mottagsspel också var nära att slå in ett mycket vackert mål i sin återkomst i Valtorpströjan, men stolpen var i vägen den gången. Spelmässigt blir vi inte jättemycket bättre i den andra halvleken, men det blir å andra sidan inte motståndarna heller. Däremot rycker vi upp oss ordentligt i duellspelet vilket var en nyckel för att hålla fortsatt tätt bakåt. Vi har ytterligare ett-två lägen där vi bör punktera matchen. Stenstorps farligaste, kanske enda, rejäla kvitteringschans kom under slutminuterna. Eric Niklasson tvingades till en fin parad och håller ännu en nolla. 

Summering av matchen: 
Inte våran bästa insats men tre härliga poäng. Vi har en hel del att jobba på där vi ställer till det för oss,  samtidigt som man ser tillbaka på skapade chanser för motståndarna så är de väldigt få. Derby är derby och vi visste att Stenstorp skulle sälja sig dyrt. Positvit är att 17 spelare får speltid och chansen att visa upp sig. Under kommande vecka spelar vi träningsmatch mot Åsarp/Trädet på onsdag och DM mot BK Trix på söndag. 

Matchfakta

  • Valtorps IF - Stenstorps IF 1-0 (1-0)
  • Resultat: 1-0 (1-0)
  • Datum: 2019-03-16
  • Tid: 11.30
  • Sammanhang: DM

Februari 2020

Ti On To Fr
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Nästa match

Valtorps IF - IFK Falköping J/U
Lördag 29 Februari, 10.00

Senaste resultaten

Senaste nytt