Onsdag 26 Juni    Välj lag:

Herr: Seger mot BK Trix

Publicerad: 2019.03.25

Det satt långt inne, men chansmässigt var det ingen snack om att Valtorp var värda tre poäng mot BK Trix under söndagen. I 90 +3 gjorde Gabriel Berger sitt andra mål för matchen och såg till att Valtorp vann med 4-3.
Första halvleken
Valtorp hamnade i underläge redan efter två minuter. 22 minuter senare så kom kvitteringen efter flera 100 %-iga lägen som vi bara måste förvalta bättre. Bobby Brown, assisterad av Alexander Nilsson, tryckte in sitt första mål i Valtorpströjan och gjorde ännu en fin insats som visar att han blir att räkna med för oss under året. Tyvärr så kom nästa mål för Trix bara tre minuter senare. Valtorp repade nytt mod och fortsatte skapa chanser. På en hörna från Tommy Andersson efter 32 minuter så dundrade Vedad Nikontovic in 2-2 och känslan var att vi inte skulle hamna i underläge en gång till i matchen, men så blev det. I den 39:e minuten tog gästerna ledningen på nytt och en tung första halvlek slutade i 2-3 underläge.

Andra halvleken
Valtorp gjorde fyra byten i paus och fick in nya pigga ben mot ett redan tröttkört bortalag. Hela andra halvlek var en lång dominans av de rödvita. Att vi inte kvitterade tidigare än i 85:e minuten är en gåta, men så var det denna dag på Odenvi. Gabriel Berger stod för kvitteringen och även segermålet på tilläggstid. Valtorp fullt värda segern men att skänka bort tre mål mot Trix kunde lika gärna slutat med en förlust.

- Vi blandar verkligen och ger idag. Vi släpper in tre mål som vi nog inte gör många andra dagar vilket såklart försvårar våra möjligheter att vinna, samtidigt så skapar vi väldigt många chanser via fina offensiva kombinationer men är väldigt ineffektiva framåt. Det kommer behövas mer skärpa åt båda hållen framöver. Eloge trots allt till den inställning vi ändå genomför matchen på där vi känns övertygade om att ta tre pinnar, den viljan tillsammans med att vi var fysiskt starkare gjorde att vi orkade trycka på och tillslut avgöra på stopptid även om det var långt ifrån vår bästa dag på jobbet.

De tre segrarna i gruppen innebär en förstaplats i gruppen och avancemang. Valtorp spelar i nästa omgång mot division 2-laget Lidköpings FK. Matchen spelas på Odenvi tisdagen den 2/4 klockan 19.00.

Valtorps IF - Vinninga AIF
Lördag 29 Juni, 15.00