Onsdag 26 Juni    Välj lag:

Herr: DM över efter förlust mot LFK

Publicerad: 2019.04.03

Herrlaget stod för en riktigt fin kollektiv arbetsinsats under tisdagskvällen när division 2-laget Lidköpings FK gästade i DM. Först i den 80:e minuten gjorde gästerna 0-2 och dessförinnan var Valtorp med i matchen. På stopptid kom ytterligare ett mål som skrev slutresultatet till 0-3.
Första halvleken
Ett så gott som ordinarie LFK kom till Odenvi under tisdagskvällen. Ett mycket laddat tätt Valtorp jobbade från minut ett exceptionellt för varandra och följde matchplanen till punkt och pricka. Lidköping hade av förklarliga skäl mest boll, men det tillät vi de också att ha. De spelade i sidled på mittplanen fram och tillbaka utan att hitta luckor in i emellan vårat försvar. Under första halvlek är LFK:s passningar i djupled lätträknade.

Offensivt så vaskar Valtorp fram ett par hörnor under de första tjugo minuterna som kunde gett resultat, men tyvärr inte. Vi vinner också mycket på skarv uppe på våra forwards vilket ger oss möjligheter att anfalla. Efter cirka tjugofem minuter fick gästerna sitt första skott på mål, en suverän Eric Niklasson avvärjde den gången. Trettio minuter in i matchen skulle de ta ledningen efter att en av deras anfallare knoppat in bollen med huvudet i en duell med Eric. 0-1 blev också halvleksresultatet.

Andra halvleken
Det var tydligt att gästerna inte var nöjda med presspelet från första halvleken och de kom in till andra med hopp om en högre press. Den bet inte heller och Valtorp gör återigen fina första 15-20 minuter där vi hade behövt utdelning. Matchen stod och vägde och med drygt tjugo minuter kvar gjorde vi taktiska förändringar för att gå för en kvittering. Efter åttio minuter ställde Lidköping om snabbt på oss efter ett bolltapp och rullade in 0-2. Valtorp fortsatte jobba matchen ut men strax innan slutsignal kom även 0-3 för gästerna.

Många rödvita gör en fin insats och det kollektiva jobbet är beundransvärt. Riktigt kul att se att vi fysiskt orkar hänga på i 90 minuter och att matchen lever så länge som den gör. Nu är det bara ladda om inför kommande utmaningar.
På torsdag kliver vi på Brovalla för träning vilket är en härlig milstolpe för säsongen.

Matchfakta

• Valtorps IF - Lidköpings FK 0-3 (0-1)
  • Resultat: 0-3 (0-1)
  • Datum: 2019-04-02