Herr: Första matchen avklarad

Publicerad: 2020.03.01

Under lördagsförmiddagen spelade Valtorp årets första match. Ett starkt IFK Falköping U stod för motståndet. De blåa segrade med 2-1 (1-0) och årets första målskytt i Valtorp blev Dennis Iwar.


Första halvlek:
Ett segstartat Valtorp växte allt mer in i matchen och står för framförallt en fin andra halvlek. IFK Falköping U bjöd på riktigt bra motstånd där vi fick arbeta hårt för att ta oss in i matchen. Matchens första mål kom efter drygt tio minuter där IFK:s Jakob Elmersson påpassligt rullade in bollen efter att Valtorp misslyckats med en igångsättning. IFK var det klart bättre laget hela första halvleken även om Valtorp hade några snabba kontringar via kanterna där Nedim Pezic och Oskar Odh visade fina intentioner. 

Andra halvlek:
Till den andra halvleken gjorde Valtorp fem byten som var bestämda innan matchen. Halvtidssnacket och nya spelare med ny energi gav en tydlig förbättring på de rödvita som bara efter dryga minuten var millimeter från en kvittering av Oskar Odh. IFK Falköping var vassa i sina omställningar och debuterande Melker Nyberg Karlberg i mål fick sträcka ut med många fina räddningar. Efter drygt en timme spelad tryckte Valtorp på för en kvittering och åkte på en rejäl kontring där föredetta valtorparen Martin Blennow satte 2-0 till IFK. Strax därefter prickade Vedad Nikontovic ribban och det kändes som att bollen inte ville in för de rödvita. Efter 81 minuter sprack dock nollan då Dennis Iwar sköt in årets första mål via ett motståndarben. Valtorp tryckte på för en kvittering som uteblev.

Kommentarer:
- En riktigt nyttig genomkörare mot ett bra motstånd, flera av spelarna vi mötte idag konkurrerar i division 3. Vi själva kan mycket bättre men samtidigt är det också förståeligt att allt inte sitter idag. Många spelare fick speltid och vi tar med oss ett par fina individuella prestationer och stundtals bra kollektiva intentioner på det vi vill åt i våran press. Nästa vecka är det dags för DM och då behöver vi upp ett par snäpp i prestation. 


Trollhättans BOIS - Valtorps IF 
Torsbovallen
8 mars, 17.00

Matchfakta

  • Valtorps IF - IFK Falköping U 1-2 (0-1)
  • Resultat: 1-2 (0-1)
  • Datum: 2020-02-29
  • Tid: 10.00
  • Sammanhang: Träningsmatch
  • Spelplats: Odenvi
Melker Nyberg Karlberg
Albin Abazi Jonas Olsson Marcus Modig   Robin Assarsson  
Simon Odh Vedad Nikontovic Harald Svensson
Oskar Odh Hugo Jansson Nedim Pezic
Avbytare
Självmål Adam Käll Jay Patel Dennis Iwar   Rasmus Odén Aziz Arian Ahmad

Oktober 2020

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Nästa match

Säven/Hol - Valtorps IF
Söndag 4 Oktober, 15.00

Senaste resultaten

Senaste nytt