Herr: Trollhättans BOIS vände och vann

Publicerad: 2020.03.08

Förlust mot division 4-laget Trollhättans BOIS, dock med flera ljusglimtar och framsteg för Valtorp som var i ledning efter dryga timmen spelad. Dagens målskyttar var Vedad Nikontovic och Robin Andersson.


Första halvek
Valtorp inledde matchen utan respekt för motståndet och presspelet som förra helgen haltade en hel del var nu något helt annat. Det syntes från start att det var tävlingsmatch och inte träningsmatch. Redan under första minuten pressade vi oss fram till en målchans och stolpträff. De för dagen svartklädda valtorparna låg rätt i positioner och prioriterade klokt i pressen.

- De spelade runt mycket i backlinjen och skrek på varandra att de saknade alternativ och tempo, lade iväg crossbollar på chans. Det är ett gott betyg för jobbet vi lade ned försvarsmässigt. 

Efter drygt tjugo minuter var det dock hemmalaget som skulle komma att ta ledningen. En hörna gick ut tillbaka till hörnläggaren som servade in den mot mål och tyvärr letade den sig in. Tio minuter senare var det Valtorp som var uppe i anfall och en Trollhättanspelare tog bollen med hand. Från vår synvinkel såg det ut att vara inne i boxen, men domaren och hans assisterande menade på att det var precis utanför. Vedad Nikontovic satte hur som helst bollen stensäkert på kraft i krysset och årets första tävlingsmål var ett faktum. 

- Riktigt läckert mål av Vedo som är en av våra absolut bästa idag. 

I halvlekens sista sekunder var Valtorp milimeter ifrån att göra 1-2 genom Robin Andersson, också han en av de bästa valtorparna för dagen.

Andra halvlek 
Robin Andersson fick istället rulla in bollen i den 52:e minuten efter att Marcus Modig påpassligt hittat Dennis Iwar som fick in bollen i boxen till Robin. 1-2 till Valtorp, ett resultat som inte alls kändes missvisande då Trollhättan inte kommit till mycket målchanser trots bollinnehav. Efter 58 spelade minuter sa det smack bakom Eric Niklasson då en hemmaspelare fick kanonträff utanför straffområdet. 

73 minuter in i matchen uppstod ytterligare en situation precis utanför/i straffområdet, denna gången kring vår defensiva box. Domaren menade att förseelsen skedde i straffområdet och valde att blåsa straff. Eric gick åt rätt håll på straffen men den var kliniskt slagen och innebar 3-2 till Trollhättan. Tyvärr känns det som vi tappade lite fokus där och lät luften gå ur oss. Hemmalaget fick rinna igenom väl lätt till 4-2 bara minuten senare, det skulle också bli slutresultatet.

- Fyra insläppta mål är vi såklart inte nöjda med, samtidigt som vi gör många saker väldigt bra ikväll mot ett bra motstånd. Med ytterligare lite skärpa och marginaler med oss hade vi kunnat göra ett par mål till. Sättet vi får till vår press på idag bådar gott inför framtiden. Vi visar också en fin karaktär en blåsig och regnig söndagkväll borta i Trollhättan, precis som de Valtorpssupportrar som kom för att stötta oss.Körvarna delas ut av en anonym utvald Valtorpssupporter varje match.

3 körvar: Vedad Nikontovic
2 körvar: Robin Andersson
1 körv: Simon Odh 


Valtorps IF - IFK Mariestad
Ållevi
14 mars, 14.00

Matchfakta

  • Trollhättans BOIS - Valtorps IF 4-2 (1-1)
  • Resultat: 4-2 (1-1)
  • Datum: 2020-03-08
  • Tid: 17.00
  • Sammanhang: DM
Eric Niklasson
Gabriel Berger Jonas Olsson Pontus Fahlgren Adam Käll
Jay Patel
Dennis Iwar Marcus Modig Simon Odh Vedad Nikontovic  
Robin Andersson  
Avbytare
Självmål Philip Källeskog Hugo Jansson Anton Eriksson Albin Abazi

Augusti 2020

Ti On To Fr
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31           

Nästa match

Tibro AIK U - Valtorps IF U
Onsdag 5 Augusti, 19:00
Sportparken

Senaste resultaten

Senaste nytt