Herr: Ny bra insats, ny förlust

Publicerad: 2020.03.14

Valtorp ledde i paus med 1-0 mot IFK Mariestad men föll tyvärr efter att gästerna avgjort med bara två minuter kvar. Valtorps mål gjordes av Anton Eriksson.


Första halvek
Valtorp inledde matchen klart piggast och tryckte på för ett ledningsmål under första kvarten. Under denna perioden tvingades vi också till ett byte då Robin Assarsson tyvärr stukade foten, Adam Käll ersatte föredömligt. Efter den inledande kvarten var det gästernas tur att föra matchen och följande tio-femton minuter följde en hel del försvarsarbete för Valtorp som ändå kunde ställa om starkt. IFK hade en boll i mål på en hörna som från åskådarplats tveksamt vinkades bort för gruff, domaren stod för en riktigt fin insats i övrigt så vi förmodar att han vinkade rätt även i denna situation. 

I den 37:e minuten bröt Gabriel Berger briljant bollen i duell med inte mindre än två Mariestadsspelare. Han slog bollen vidare till Vedad Nikontovic som tog sig runt sin ytterback och spelade bollen snett inåt bakåt till Anton Eriksson som distinkt dunkade in 1-0 till Valtorp. Resultatet stod sig till halvlek. 

- Ännu en bra första halvlek från vår sida, tidigare år har första halvlek varit våran akilleshäl men nu är vi påkopplade från start två matcher i rad mot bra motstånd. Vi bör nog få utdelning första kvarten, Mariestad biter sig sedan in i matchen ordentligt innan vi tar oss tillbaka och gör ett vackert 1-0 som kommer efter bra press-spel från Gabbe. 

Andra halvlek 
Andra halvlek känns länge som den är i stiltje utan att något av lagen riktigt tar kommandot. Vi fortsätter ligga bra i våra positioner med bra fokus trots att vi behöver göra två byten efter drygt 60 minuter. 64 minuter in i matchen ställer Mariestad om bra och lyckas spela igenom våra lagdelar. Johannes Lindström avslutade fint lågt ned vid stolpen och kvitterade till 1-1. Gästernas forcering för ett segermål kom inte riktigt efter kvittering. De var bollförande men skapade egentligen inga direkta farligheter efter sin kvittering, därför kändes segermålet snöpligt och tungt i 88:e minuten då ett inlägg efter en hörna letade sig in i mål.

- Ännu en bra prestation utan utdelning i poäng. Vi leder för andra matchen i rad efter 65 minuter mot ett lag från högre division. För att vara så här tidigt på säsongen så ser mycket bra ut, men det är fortfarande en klen tröst när det är tävlingsmatch och det handlar om poäng. Vi får ladda om för nästa veckas avslutande gruppmatch mot IFK Trollhättan. Körvarna delas ut av en anonym utvald Valtorpssupporter varje match.

3 körvar: Anton Eriksson
2 körvar: Casper Andersson
1 körv: Jonas Olsson


Valtorps IF - IFK Trollhättan
Ållevi
22 mars, 14.00

Matchfakta

  • Valtorps IF - IFK Mariestad 1-2 (1-0)
  • Resultat: 1-2 (1-0)
  • Datum: 2020-03-14
  • Tid: 14.00
  • Sammanhang: DM
  • Spelplats: Ållevi

December 2020

Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031     

Nästa match

Valtorps IF - Ekedalens SK
Lördag 20 Februari, 12:00
Odenvi konstgräs

Senaste resultaten

Senaste nytt