Herr: Seger efter sanslös vändning

Publicerad: 2020.03.22

Valtorp låg under med 2-4 efter drygt 60 spelade minuter. Sedan gjorde Valtorp fem mål och vann med 7-4. Matchens målskyttar var Vedad Nikontovic 2, Dennis Iwar, Anton Eriksson, Gabriel Berger, Simon Odh och Casper Andersson.
Första halvek
Valtorp inledde ännu en match piggt och tog ledningen med 1-0 efter fyra minuter sedan Robin Andersson satt in förstastöten i en hög press, Dennis Iwar lade kliniskt in ledningsmålet. Trollhättan kvitterade efter drygt femton minuter då deras mittback slog en fin boll till en djupledslöpande forward som lobbade in kvitteringen. Valtorp ser under övriga första halvlek ganska bleka ut och slarvar i uppspel, blir långa i lagdelarna och efter att Trollhättan spelat sig ur vår förstapress fick de väl lätt ta sig ned hela vägen till vår box och med ett fint avslut sätta 1-2 efter 38 minuter. Bland det sista som händer i den första halvleken var att Trollhättan slog en lös boll hemåt mot målvakt, Vedad var vaken och stressade målvakten som rensade rakt på en Valtorpare som direkt slog in bollen i boxen igen, där tog den solklart på en försvarande hand och Valtorp tilldömdes straff. Vedad Nikontovic rullade säkert in bollen i mål och såg till att halvtidsresultatet blev 2-2. 

Trots en bra start med ett tidigt ledningsmål så känns det aldrig riktigt som vi kommer rätt. Trollhättan straffar oss mycket i djupet samtidigt som det känns som att de inte skapar jättemycket. Vi själva skapar dock inte mycket heller och två mål efter 45 känns som maximal utdelning för oss. Vi konstaterade i paus att det fanns väldigt mycket att förbättra till andra. 

Andra halvlek 
Valtorp började första halvlek bättre och kändes på gång att komma upp i nivå. Det var dock Trollhättan som skulle komma att ta ledningen efter cirka 55 spelade minuter, och strax därefter även utöka ledningen på ett Valtorp som nu såg ut att helt gå ned sig och tappa matchen. 

Det som hände sedan kändes nästan som en "tredje halvlek". Sista trettio minuterna vinner nämligen Valtorp med sanslösa 5-0. Upphämtningen började genom att Anton Eriksson i en tilltrasslad situation rullade in 3-4. Gabriel Berger som med attityd och framåtanda verkligen visade vilja att vända på matchen kvitterade till 4-4 efter fint samspel med Casper Andersson. Bara några minuter senare tog Valtorp ledningen då Casper Andersson fick fin träff på en frispark som målvakten inte kunde hålla, Jonas Olsson högg på returen och slog ett inlägg till Simon Odh som nickade in 5-4. Strax därpå slog Anton Eriksson en fin cross mot Casper Andersson som dundrade in sitt första mål i Valtorpströjan och 6-4 till Valtorp. Innan matchen var över så hann Vedad Nikontovic, framspelad av Robin Andersson, lobba in sitt andra mål för dagen till 7-4. 

- Väldigt märklig match att sammanfatta, samtidigt som det egentligen inte är så märkligt alls. Så fort vi gör 3-4 målet får vi hopp igen och spelare som varit i princip osynliga i 60 minuter börjar vilja ha boll, folk löper i djupled och vi vinner dueller. Känslan är att vi har en kollektiv dipp första timmen av matchen men verkligen vaknar till liv sista 30. Vi får ett kvitto på vilket fotbollslag vi är när vi inte har "dagen" men också vilket vi är när det stämmer för oss. Nu gäller det att fortsätta jobba på att få in stabiliteten. Körvarna delas ut av en anonym utvald Valtorpssupporter varje match.

3 körvar: Gabriel Berger
2 körvar: Simon Odh
1 körv: Casper Andersson


28/3 Valtorps IF - IFK Falköpings FF U 
Träningsmatch, 14.00, Odenvi

Matchfakta

  • Valtorps IF - IFK Trollhättan 7-4 (2-2)
  • Resultat: 7-4 (2-2)
  • Datum: 2020-03-22
  • Tid: 14.00
  • Sammanhang: DM

December 2020

Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031     

Nästa match

Valtorps IF - Ekedalens SK
Lördag 20 Februari, 12:00
Odenvi konstgräs

Senaste resultaten

Senaste nytt