Herr: Bra insats mot IFK Falköping

Publicerad: 2020.03.29

Valtorp ställdes mot ett starkt IFK Falköping under lördagen. IFK:s a-lag fick sin träningsmatch flyttad och därför var det ett starkare motstånd än planerat. Valtorp stod upp bra men föll i matchens slutminuter.
Första halvek
Ett mycket piggt Valtorp tvingade IFK till en rejäl kapning av Casper Andersson redan efter tjugo sekunder som annars hade tagit sig förbi backlinjen, känslan är att det hade blivit ett solklart gult kort om matchen inte varit tjugo sekunder gammal. Valtorp fortsatte ta kommando och tog helt rättvist ledningen efter femton minuter. Casper Andersson vann bollen högt i banan, spelade tillbaka till Dennis Iwar som lyfte in bollen mot boxen. Vedad friställde med en touch Robin Andersson som rullade in bollen i mål. Valtorp var under den första halvleken överlägna på centrala mittfältet där Simon Odh, Anton Eriksson och en för dagen helt briljant Jay Patel både vann och fördelade bollar på ett föredömligt sätt. Efter drygt en halvtimme kvitterade IFK sedan Gabriel Persson stått för en fin individuell prestation utanför Valtorps straffområde och fick en bra träff högt upp långt ut vid bortre stolpen. Strax efter IFK:s mål hade Valtorp ytterligare en boll i mål då Robin Assarsson slog ett fint inlägg på Robin Andersson som nickade i mål. Pontus Lind, för dagen själv domare ansåg att Robin var offside. Svårbedömt givetvis och Pontus stod för en fin insats matchen igenom så vi förutsätter att beslutet var korrekt. Valtorp gick efter målet ned sig lite men står ändå för en fin halvlek där första tjugofem minuterna är väldigt bra.

Andra halvlek 
Till andra halvlek bytte IFK Falköping in tio spelare, bland annat föredetta Valtorparna Martin Blennow och Alexander Nilsson. Valtorp gjorde ett byte i paus, Nedim Pezic kom in och gjorde en bra prestation som högerytter. Andra halvlek håller inte lika högt tempo som den första. IFK skapade lite mer i den andra än i den första, men även denna halvleken är spelmässigt jämnt. Efter cirka 75 minuter har Casper Andersson en boll i ribban och Valtorp skapar ytterligare några vassa chanser. Med tre minuter kvar driver Maximilian Johansson på egen hand uppåt från sin mittbacksposition och får kanske lite väl ostört komma till ett avslut. Avslutet är riktigt bra och Eric Niklasson som stod för en fin match i mål tvingades till en kvalificerad räddning. Tyvärr kunde Martin Blennow stöta in returen och IFK segrade med 1-2. Körvarna delas ut av en anonym utvald Valtorpssupporter varje match.

3 körvar: Jay Patel
2 körvar: Simon Odh
1 körv: Robin Andersson


4/4, 16.00 Brovalla
Valtorps IF Röd - Valtorps IF Svart
Internmatch

Matchfakta

  • Valtorps IF - IFK Falköpings FF 1-2 (1-1)
  • Resultat: 1-2 (1-1)
  • Datum: 2020-03-28
  • Tid: 14.00
  • Sammanhang: Träningsmatch
  • Spelplats: Odenvi

December 2020

Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031     

Nästa match

Valtorps IF - Ekedalens SK
Lördag 20 Februari, 12:00
Odenvi konstgräs

Senaste resultaten

Senaste nytt