Herr: Premiär i VFF Veo Cup

Publicerad: 2020.05.03

I brist på fotbollsmatcher har Västergötlands fotbollsförbund anordnat en FIFA-turnering där 64 lag anmält sig. Valtorp deltager med ett lag och spelar i grupp 13 mot Skultorp, Rångedala och Hangelösa. Premiären spelas den 6/5 klockan 18.00.

Blott tre tävlingsmatcher har det hunnit bli under säsongen 2020, inte hade väl någon kunnat se i spåkulan inför säsongen att den fjärde tävlingsmatchen skulle gå av stapeln den 6/5 och handla om E-sport. Så är dock fallet, och precis som i alla tävlingar vi ställer upp i ska vi ge allt för ett gott resultat i VFF Veo Cup. Valtorps representanter i turneringen är Hugo Nohlgren och Gabriel Berger, vi stämmer av läget med de inför premiären som spelas mot Skultorps IF på onsdag. 

Om bara några dagar skrivs ny historia för Valtorps IF. För för första gången någonsin är vi med i i en E-sportturnering. Ni är de första som får äran att representera föreningen. Hur känns det? 
- Det känns fantastiskt att få vara en ny del av klubbens historia och representera Valtorp i denna tävlingen, lite extra speciellt när man bänkar Jay Patel*, säger Gabriel Berger. 

* I den första laguttagningen var Jay Patel tillsammans med Hugo Nohlgren uttagen, den senaste veckan har det funnits olika spekulationer om varför han inte kommer till spel i premiären. Gabriel står fast vid att det handlar om en petning. 

- Japp, det handlar om en petning på sportsliga grunder, inget annat.

Hur är FIFA-formen?
- Innan uttagningen var det ett tag sen jag spelade, de senaste dagarna har träningen trappats upp och formen blir bättre och bättre för varje träningspass så det känns tryggt, berättar Hugo Nohlgren. 

Gabriel Berger fortsätter:
- Naa, formen är sådär. Men det sitter i ryggmärgen och tävling är tävling, så på onsdag kommer formen vara god.

Hur kompletterar ni varandra som FIFA-spelare?
Hugo: 
- Jag sköter offensiven och Gabriel ska ha bollen så lite som möjligt är tanken. 

Gabriel: 
- Precis, vi kompletterar varandra bra. Hugo får sköta det mesta kring spelet och jag får ta hand om kapningarna, precis som i verkligheten.

Bara ett par få dagar kvar till onsdagens premiär, hur lägger ni upp sista dagarna av försäsongen?
- Mycket gnuggande framför TV:n kommer det bli för att komma i rätt form och hitta rätt spelmönster. Matchplanen känns bra och kan ta oss hela vägen. Mycket snabbmat och Coca Cola står på menyn kommande dagar. 

Vart befinner ni er då när premiären går av stapeln på onsdag klockan 18.00?
- Vi kommer befinna oss hemma i Hugos soffa, hans mamma Lotta och syster Fia får agera hejarklack och stötta oss till nya höjder, avslutar Gabriel Berger.

Grupp 13, spelschema:
6/5, 18.00: Valtorps IF - Skultorps IF 
12/5, 19.00: Rångedala IK - Valtorps IF
17/5, 18.00: Valtorps IF - Hangelösa

 

Augusti 2020

Ti On To Fr
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31           

Nästa match

Tibro AIK U - Valtorps IF U
Onsdag 5 Augusti, 19:00
Sportparken

Senaste resultaten

Senaste nytt