Herr: Storseger i premiären på Brovalla

Publicerad: 2020.08.02

Valtorp gjorde tre mål de sista fem minuterna av första halvleken och säkrade tre poäng i seriepremiären mot Rångedala. Under andra halvlek gjorde de rödvita ytterligare fyra mål.
Första halvleken
Ett inledningsvis lite trevande Valtorp ägde ändå bollinnehavet från start, dock med lite svårigheter att komma igång med tempo i passningsspelet. Högkvalitativa chanser vaskades dock fram gånger fyra under inledande tjugofem minuterna. Rångedala står upp disciplinerat och tar kampen, dessutom skapar de sig ett par fasta situationer där dock Valtorp stod emot bra. I den 40:e minuten skulle en fem minuter lång ketchupeffekt påbörjas för Valtorps del. Pontus Fahlgren slog en längre passning från mittplan som Robin Andersson mycket vackert bröstade ned, lade på fot för sig själv och och med en enkel vrickning skapade skottläge för sig själv, avslutet var det inga fel på alls - och 1-0 till Valtorp. Knutarna släppte än mer för Valtorparna efter målet och när Philip Källeskog vann bollen i en hög press i 44:e minuten tog Anton Eriksson över bollen och med ett lågt behärskat avslut rullade han in 2-0. Minuten senare är Valtorp lite ofokuserade på mittplan och Rångedala tillåts kontra. Valtorp lagkapten Jonas Olssons stod för ett klockrent försvarsspel och hittade med en grym långboll till en löpande Robin Andersson som mycket fint lade in bollen till Casper Andersson som resolut dundrade in 3-0. En grym omställning på tre touch som definitivt stängde matchen. 

Andra halvleken
Valtorp inledde andra halvleken med energi och gott självförtroende medan gästerna var rejält trötta och uppgivna. Casper Andersson utnyttjade en för kort slagen inspark från Rångedalas målvakt, löpte förbi en försvarare, tunnlade en annan och placerade läckert in sitt andra mål för dagen. Valtorp började en bit in andra att lufta bänken som för dagen var full av duktiga fotbollsspelare. Philip Källeskog fick i den 55:e minuten kröna ännu en fin insats med ett riktigt drömmål då han skickade in ett distansskott utanför straffområdet upp i krysset. I den 74:e minuten var två inhoppare högst delaktiga i 6-0 målet. Adam Käll med bollen precis ovanför mittcirkeln noterade att målvakten stod en bit ut och chippade bollen över honom, ribban var ivägen men Vedad Nikontovic var påpassligt framme och rullade in bollen. Vedad skulle även komma att göra matchens sista mål. Daniel Larsson i mål greppade bollen på en Rångedalafrispark, kastade ut på Hugo Jansson - inbytt som högerforward. Hugo crossade till Oskar Odh - inbytt som vänsterforward. Oskar tog blixtsnabbt bollen med sig mot mål och mycket osjälviskt friställde han Vedad till 7-0. 

Vi njuter av denna segern idag och imorgon laddar vi om inför Edsvära Norra-Vånga hemma nästa lördag.

Tack till Marcus, Harald, Niklas och Fritiof som gjorde ett mycket fint jobb med livesändningen under matchen, sändningen går att se i repris här.Körvarna delas ut av en anonym utvald funktionär.
3 körvar: Casper Andersson
2 körvar: Robin Andersson
1 körv: Jonas Olsson


8/8 Valtorps IF - Edsvära Norra-Vånga FF
15.00 Brovalla IP

Matchfakta

  • Valtorps IF - Rångedala IK 7-0 (3-0)
  • Resultat: 7-0 (3-0)
  • Datum: 2020-08-01
  • Tid: 15.00
  • Sammanhang: Div. 5 Mellersta
Daniel Larsson
Gabriel Berger Jonas Olsson Pontus Fahlgren Robin Assarsson
Jay Patel Philip Källeskog   Simon Odh
Casper Andersson     Robin Andersson   Anton Eriksson  
Avbytare
Självmål Adam Käll Oskar Odh Hugo Jansson Dennis Iwar Vedad Nikontovic   

September 2020

Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930       

Nästa match

Valtorps IF U - Korsberga
Tisdag 29 September, 18:30
Odenvi konstgräs

Senaste resultaten

Senaste nytt