Herr: Vändning gav derbyseger

Publicerad: 2020.08.23

Valtorp var illa ute redan efter tio minuter in i matchen där Grolanda/Floby utnyttjat våra misstag och gått upp i en 0-2 ledning. Valtorp visade som vanligt stark moral och kunde välförtjänt vända till 3-2 under den andra havleken.
Första halvleken
Matchen inleddes jämnt och båda lagen kändes lugna och behärskade trots att det på förhand pratat om ett hetsigt derby, tillika toppmöte. Sett ur Valtorpsögon är första fem-sju minuterna bra. Vi sätter upp på forward som tar ned boll, fördelar till rättvända mittfältare och vi känns rejäla i allt. Smolk i glädebägaren efter åtta minuter då Kristoffer Stridh slår en långboll mot djupledslöpande forward. Kommunikationsmiss mellan målvakt och försvar gav Johan Danielsson möjligheten att från 35 meter lyfta bollen mot en tom kasse. Ingen superträff, men väl 0-1 i derbyt på Brovalla. Tyngre skulle det bli bara minuten senare. G/F:s anfallare Andreas Mann och Joakim Ljungberg är mycket skickliga och gavs allt för mycket tid i boxen nio minuter in i matchen. Mann lirkade in bollen i djupet till en fristående Ljungberg som distinkt tryckte in 0-2. 

Andra halvleken
Valtorp inledde andra halvlekens forcering med att trycka på ordentligt. Två huvudanledningar till vändningen var precis som mot ENV, Casper och Robin Andersson. Robin spelade ut en boll till kanten, Casper tog sig runt och fick inspel mot boxen där Oskar Odh smygit in mot straffpunkten. Oskar vann duellen och friställde Robin som enkelt kunde nicka in 1-2 i den 47:e minuten. Valtorp fortsatte trycka på och hade mer ork än ett tröttkört gästande lag som spelade sin tredje match på drygt en vecka. Flera spelare klev av med skada och Valtorp orkade mala vidare med energi och tro på kvittering. Efter 70  minuter skulle det även stå 2-2 på tavlan. Simon Odh testade skott som blockades av Emil Wärn, Valtorparna ropade på hands men hann knappt ropa färdigt innan Casper tagit sig runt försvarare och avslut vackert med sitt femte mål i seriespelet. Tungt för Grolanda/Floby, och tyngre skulle det bli bara minuten senare. Johan Danielsson blev knockad i en duell och fick ledas av planen groggy, vi hoppas att allt gå bra med Johan. I samma situation fick Kristoffer Stridh sin andra varning för dagen och blev utvisad. Valtorp fortsatte gå på energi, men gästerna lyckades dra ned på tempot. Simon Odh har en stolpträff och vi har ytterligare nåt läge, men segermålet skulle komma på hörna i den 87:e minuten. Johan Roslund slog en fin hörna mot bortre stolpen där Robin Andersson befann sig och nickade in 3-2 till Valtorp.Körvarna delas ut av en anonym utvald funktionär.
3 körvar: Robin Andersson
2 körvar: Casper Andersson
1
 körv: Simon Odh

Nästa match: 
Tvärred/Vegby - Valtorps IF
27/8, 18.30 Bergavallen

Matchfakta

  • Valtorps IF - Grolanda/Floby 3-2 (0-2)
  • Resultat: 3-2 (0-2)
  • Datum: 2020-08-22
  • Tid: 15.00
  • Sammanhang: Div. 5 Mellersta
Daniel Larsson
Gabriel Berger   Jonas Olsson Pontus Fahlgren Marcus Modig
Anton Eriksson   Johan Roslund Simon Odh
Casper Andersson   Robin Andersson     Oskar Odh
Avbytare
Självmål Philip Källeskog Jay Patel Robin Assarsson Dennis Iwar

Oktober 2020

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Nästa match

Valtorps IF - Sjuntorps IF
Söndag 25 Oktober, 14.00
Odenvi konstgräs

Senaste resultaten

Senaste nytt