Herr: Decimerat Valtorp föll i Gällstad

Publicerad: 2020.08.30

Årets första förlust kom borta mot serieledarna Gällstad, detta efter att Valtorp fått straff och direkt rött kort emot sig redan efter tjugofem minuter. Gällstad tog ledningen där, Valtorp kvitterade tio minuter senare på straff men hemmalaget var för starka i den andra halvleken och vann tillslut med 5-2.
Första halvleken
Det gick tidigt att förstå varför Gällstad utmålats som storfavoriter att ta hem serien, och dessutom i första halvan av serien levt upp till detta. Enda poängplumpen hittills var 3-3 mot Annelund då de tappade 3-1 ledning, i övrigt bara segrar. Gällstad drog igång ett rejält tempo och hade ett par spelare som är för  bra för femman. Första tio fick Valtorp kämpa emot ordenligt, men tuggade sig sedan in i matchen och skapade ett par fina chanser. Tjugofem minuter in i matchen tråcklade sig en Gällstadspelare skickligt in i straffområdet och ikrokad av Pontus Fahlgren föll han i skottögonblicket. Straffen känns given, men det direktröda kortet mindre givet och blir en tuff dubbelbestraffning för Valtorps del. Hemmalaget slog in straffen och den på förhand tuffa matchen kändes nu än tuffare. 

Valtorp har flera gånger under säsongen visat prov på enorm karaktär och så även denna gången. Bara minuten efter utvisningen och målet skapade Simon Odh och Robin Andersson ett fint läge för Valtorp, tyvärr inget mål den gången. I den 36:e minuten hade Valtorp skapat sig ett par fasta situationer och efter en sådan fick även vi en straff. Casper Andersson även idag säkerheten själv från straffpunkten och 1-1. En riktigt fin Valtorpshalvlek efter förutsättningarna och gott hopp inför den andra halvleken.


Andra halvleken
Tyvärr höll inte 1-1 längre än till den 47:e minuten, ett avslut utanför straffområdet letade sig in i mål och Valtorp fick nu ladda om för en kvittering. Även efter detta mål vaskades det fram chanser för oss och ingenting kändes kört trots Gällstads bollinnehav. 3-1 efter drygt en timme var ett fint nickmål - men fortfarande inte uppgivet bland Valtorparna då det fortsattes skapa chanser, en reducering och matchen skulle leva. Tiden gick och Gällstad fick istället en drömträff från 25 meter i kryssklyckan, returen nickades in till 4-1. Två minuter senare gjorde Simon Odh 4-2, fint assisterad av Vedad Nikontovic. Gällstad skulle dock få göra ännu ett mål på avslut utanför straffområdet och visade prov på individuell skicklighet och effektivitet. Körvarna delas ut av en anonym utvald funktionär.
3 körvar: Robin Assarsson
2 körvar: Jonas Olsson
1 körv: Robin Andersson

Nästa match: 

Valtorps IF - Borgunda IK
4/9, Brovalla

Matchfakta

  • Gällstads FK - Valtorps IF 5-2 (1-1)
  • Resultat: 5-2 (1-1)
  • Datum: 2020-08-30
  • Tid: 15.00
  • Sammanhang: Div. 5 Mellersta
Daniel Larsson
Gabriel Berger Jonas Olsson Pontus Fahlgren   Marcus Modig
Johan Roslund Simon Odh   Anton Eriksson
Casper Andersson   Robin Andersson Robin Assarsson
Avbytare
Självmål Jay Patel Oskar Odh Hugo Jansson Dennis Iwar Vedad Nikontovic

Oktober 2020

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Nästa match

Valtorps IF - Sjuntorps IF
Söndag 25 Oktober, 14.00
Odenvi konstgräs

Senaste resultaten

Senaste nytt