Herr: Tränarstaben förstärks inför 2021

Publicerad: 2020.09.08

Valtorps IF förlängde tidigt i somras med tränartrion, samtidigt kommunicerades det ut att staben kunde komma att kompletteras inför 2021. Nu står det klart att Herman Svensson och Torbjörn Lindgren rekryteras och tar plats i staben från och med starten av säsongen 2021.
Herman Svensson startade fotbollskarriären i Valtorps IF och blev säsongen 2005 given förstamålvakt i a-laget. En stark första säsong som ordinarie i Valtorps IF gjorde att IFK Falköping högg den då 21-årige målvakten. Herman har utöver flera säsonger i IFK Falköping också spelat en säsong i Skultorps IF. Säsongen 2014 gjorde Herman en snabbövergång till Valtorp när laget var i behov av en målvakt. Efter avslutad spelarkarriär har Herman varit målvaktstränare i IFK Falköping, inför säsongen 2020 registrerades han som spelare i Valtorps IF igen för att finnas tillgänglig som backup. Nu står det klart att Herman säsongen 2021 är föreningens nya målvaktstränare. David Uvesten har valt att inte fortsätta i sin roll som målvaktstränare under kommande år, och ersätts därmed av Herman. Vi tackar David för hans arbete i rollen under säsongen. 

Herman Svensson:
- Det känns fantastiskt kul att komma tillbaks till Valtorp och moderföreningen efter några år på annat håll. Det jag sett vid några få träningar under våren visar på samma underbara glöd och sammanhållning som under tiden jag själv spelade. Att ingå i en stab med tränare och ledare man spelat och tränat tillsammans med tidigare känns mycket inspirerande och kul. Det tillsammans med en mycket duktig spelartrupp gör att det kan bli ett fantastiskt roligt fotbollsår 2021.

Torbjörn Lindgren kom till Valtorps IF som 17-åring och fick sitt seniorgenombrott i den rödvita tröjan. Sju säsonger och 133 tävlingsmatcher senare tog han klivet till IFK Falköping efter säsongen 2004 där han under många säsonger var en viktig mittbackskugge i division 3. Torbjörn har också representerat Tomtens IF i division 4. Säsongen 2019 skrevs han över som Valtorpsspelare igen där han gjort ett par insatser för u-laget. "Tobbe" har efter avslutad spelarkarriär varit med i fotbollsgruppen i IFK Falköping samt varit ungdomsledare. Det sistnämnda kommer han att fortsätta med, från och med 2021 i kombination med en försvarsinriktad tränarroll i Valtorps IF.

Torbjörn Lindgren:
- När jag ser tillbaka på min förra sejour i Valtorp så var det en helt fantastisk tid med otroliga minnen både på och utanför planen. I dagens Valtorp är det ledare och spelare kvar från den tiden, detta i kombination med nya ledare och spelare gör att jag tror på en minst lika fantastisk sejour nu som senast.

Fotbollssektionen - Harald Svensson:
- Vi är extremt nöjda över att kunna få in Herman och Tobbe som besitter stora ledaregenskaper, erfarenhet och specialkunskaper till en redan mycket kompetent stab. Vi har en stor trupp som har visat god träningsvilja under ett mycket annorlunda 2020. Vi vill ge spelartruppen bästa möjliga förutsättningar och en miljö där de ska fortsätta trivas för att utvecklas. Med Brovalla som anläggning och denna ledarstab har vi nått en lång bit på den vägen. Den kunskap, erfarenhet och driv som finns i Valtorps ledarstab 2021 är sällsynt och ett kvitto på att föreningen styr skutan åt rätt håll. 

Stab 2021:
Tommy Andersson - huvudtränare 
Marcus Sundberg - assisterande tränare 
Viktor Fränberg - assisterande tränare 
Herman Svensson - hjälptränare, inriktning målvaktsspel 
Torbjörn Lindgren - hjälptränare, inriktning försvarsspel

Se även: 
Tränartrion förlänger över 2021

April 2021

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Åsarp/Trädet FK - Valtorps IF
Lördag 1 Maj, 14:00
Trädet

Senaste resultaten

Senaste nytt