Herr: Nytt kryss borta mot Södra-Ving

Publicerad: 2020.09.12

Valtorp tog ledningen i den tjugonde minuten och höll den fram till minut 88. Hemmalaget fick chansen från straffpunkten och slog in kvitteringen.
Första halvlek: 
Valtorp inledde matchen piggt med kreativitet och energi. Hemmalaget försökte så fort de fick bollen att crossa mot högerkanten, där vann Marcus Modig varenda boll och vi kunde istället fortsätta komma rättvända med våra centrala mittfältare och släppa ut på kanter där såväl Jay Patel som Casper Andersson gör fina insatser. Tjugo minuter in i matchen kom sett till matchbilden dittills ett rättvist ledningsmål. Jay Patel lirkade in boll mellan Södra-Vings försvar, Simon Odh löpte sig loss och lossade ett avslut som hemmalagets duktiga målvakt räddade, men som gick rakt ut till Robin Andersson som kunde rulla in bollen i mål. Valtorp fortsatte halvleken starkt och skapar fina möjligheter. Södra-Ving är vassa på hörnor och inkast, så 0-1 känns trots god kontroll inte som en helt trygg ledning.

Andra halvlek: 
Matchbilden i andra är sig lik, men den regnfyllda planen gjorde att det var tunga ben i båda lagen och inte lika mycket spel längst backen som i den första. Valtorp gör lite byten en bit in i andra halvlek. Matchen står och väger lite och Valtorp hade behövt skörda mål på nåt av lägena som skapas under andra för att punktera matchen. Södra-Ving växer allt mer in i matchen och är som sagt vassa på fasta situationer, det får de ett par stycken då matchen var fysisk och det blåstes en hel del.

I den 88:e minuten får de en frispark nere vid hörnflaggan, Valtorp reder ut även denna - trodde vi. Domaren har sett vad han anser vara en fasthållning och blåser därför straff. Straffen dunkas in i mål av hemmalagets Joakim Hulander och därefter väntar händelserika minuter. Valtorp är uppe i offensiv box, därefter ställer Södra-Ving om snabbt och Jonas Olsson förhindrar en kontring på mittplan. Domaren håller upp det gula kortet, sekunden senare det röda. Efter matchen förklarar han att han snabbt omvärderade beslutet och konstaterade att det istället var ett direkt-rött-kort. Därefter skapar inget av lagen ytterligare chans för att vinna, matchen slutar 1-1. Efter slutsignal visade domaren även ut Hugo Jansson för protest, ett beslut han timmen efter match ringde och drog tillbaka till en varning.

Övriga resultat i serien gör att vi precis som inför omgången ligger tvåa i serien med tre omgångar kvar. Nio poäng upp till serieledande Gällstad och i kamp om kvalplatsen med i princip hela serien.Körvarna delas ut av en anonym utvald funktionär.
3 körvar: Johan Roslund
2 körvar: Jay Patel
1 körv: Marcus Modig

Nästa match: 

Valtorps IF - Herrljunga SK
20/9

Matchfakta

  • Södra Vings IF - Valtorps IF 1-1 (0-1)
  • Resultat: 1-1 (0-1)
  • Datum: 2020-09-12
  • Tid: 14.00
  • Sammanhang: Div. 5 Mellersta
Daniel Larsson
Robin Assarsson Jonas Olsson   Gabriel Berger Marcus Modig  
Simon Odh Johan Roslund Anton Eriksson
Casper Andersson Robin Andersson   Jay Patel
Avbytare
Självmål Oskar Odh Dennis Iwar Vedad Nikontovic Edvin Olsson

Oktober 2020

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Nästa match

Valtorps IF - Sjuntorps IF
Söndag 25 Oktober, 14.00
Odenvi konstgräs

Senaste resultaten

Senaste nytt