Herr: Seger hemma mot Herrljunga

Publicerad: 2020.09.23

Valtorp tog en efterlängtad trepoängare hemma mot Herrljunga under söndagen och behåller därmed andraplats med två matcher kvar att spela av division 5 Mellersta.
Första halvleken
Valtorp rivstartade matchen och spelade piggt och kreativt. Ett par klara målchanser missades, men efter femton minuter intensivt press-spel kom utdelningen. Edvin Olsson slog en fin crossboll mot Casper Anderssson som tog sig runt gästernas ytterback, slog bollen snett inåt bakåt till vikarierande lagkapten Simon Odh som slog in ledningsmålet. Valtorp fortsatte att dominera och skapa chanser, Herrljunga dock inte alls ofarliga på omställningarna och känslan var att kvitteringen mycket väl kunde komma då Valtorp var ineffektiva på de klara målchanserna som skapades. 2-0 skulle dock komma förlösande i den 42:e minuten. Johan Roslund bröt bollen centralt på mitten, fördelade framåt till Jay Patel som hittade ut mot Casper Andersson. Casper tog sig återigen runt vänsterbacken, slog ett inspel som tog via en Herrljungaförsvarare och landade hos Johan Roslund som löpt över hela planhalvan och slog in sitt första mål för Valtorp under seriespelet.

Andra halvleken
I andra halvleken fortsätter Valtorp att äga matchbilden, men så länge inte ledningen blir större lever matchen. Herrljunga tröttnar dock och Valtorp byter in pigga ben, bland annat Oskar Odh som återigen står för ett briljant inhopp. Herrljunga skapar inte lika mycket på omställningarna som i den första halvleken och den nykomponerade backlinjen och Daniel ska ha beröm för hur de knyter ihop säcken och håller nollan. 

Summering
Valtorp stod för en rolig och offensiv fotboll med ett grymt press-spel. Dock behöver vi vara än mer effektiva på de fina chanser vi skapar. Körvutdelningen är väldigt svår, men start-comebackande Edvin Olsson gjorde sit förtjänt av tre körvar med ett klockrent försvarsspel och stort deltagande i det offensiva spelet. Casper Andersson fortsätter vara viktigt för oss i offensiven och har matchens både assister, det känns som en tidsfråga innan Cappe får nätet att rassla själv igen. Simon Odh är exemplarisk i pressen och gör det viktiga 1-0 målet. Att ersätta avstängde Jonas Olsson som kapten är tufft med de ledaregenskaper han besitter, men det var en fröjd att se Simon göra det på sitt sätt. Körvarna delas ut av en anonym utvald funktionär.
3 körvar: Edvin Olsson
2 körvar: Casper Andersson
1 körv: Simon Odh

Nästa match: 

Valtorps IF - Tomtens IF
27/9, 17.00 Brovalla IP

OBS: 50 förköpsbiljetter har sålts och endast dessa kommer komma in på söndagens match.
Övriga får följa matchen live via vår hemsida. Mer info på hemsidan under veckan.

Matchfakta

  • Valtorps IF - Herrljunga SK FK 2-0 (1-0)
  • Resultat: 2-0 (1-0)
  • Datum: 2020-09-20
  • Tid: 14.00
  • Sammanhang: Div. 5 Mellersta

April 2021

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Åsarp/Trädet FK - Valtorps IF
Lördag 1 Maj, 14:00
Trädet

Senaste resultaten

Senaste nytt