Herr: Offensiv, målrik och oavgjord match på Hols IP

Publicerad: 2020.10.05

Valtorp spelade årets sista seriematch borta mot Säven/Hol där det var offensiv och frejdig fotboll från båda lagen. Matchen slutade 3-3 och Valtorp kvalar vidare under hösten för ett avancemang upp till division 4.
Första halvlek
Valtorp inledde med matchens första anfall och de röda kändes rejält påkopplade inför uppgiften. Snöpligt värre hade Säven/Hol satt bollen i mål redan efter två minuter sedan de lagt en längre boll bakom Valtorps backlinje och på en skottretur skjutit via en rödvit försvarare som ställde Daniel i mål. Valtorp visade inga nerver efter denna mardrömsstart utan spelade fin fotboll, detta ledde till en hörna i den sjätte minuten. Johan Roslund slog hörnan mot första stolpen där Pontus Fahlgren skarvade vidare till Robin Andersson som nickade in kvitteringen. Båda lagen fortsatte spela mycket fin offensiv fotboll i det kraftiga regnet. Valtorp hade mest boll och flest chanser, men hemmalagen kändes riktigt vassa så fort de ställde om. Efter 32 minuter skulle de också återta ledningen efter ett fint inlägg och nick i mål. 

- Perioden som väntar fram till paus är riktigt tuff för oss, vi har efter kvitteringen och innan Säven/Hols 2-1 mål spelat riktigt fint och tappar gnistan lite när de gör mål igen. De visar verkligen upp ett fint omställningsspel och straffar oss i djupled flera gånger om. 

Andra halvlek
Valtorp kom efter lite taktiska justeringar in fint i matchen igen och den frejdiga offensiva fotbollen åt båda håll avtog allt mer, kanske pågrund av att ösregnet fortsatte falla kraftigt. Valtorp tryckte på för en kvittering och har efter dryga timmen en boll i mål som Robin Andersson nickade in men som enligt undertecknad märkligt vinkades av. Robin hade bara minuten senare ännu en fin nick, men målvakten stod för en riktigt fin räddning. I vårat mål fick även Daniel sträcka ut riktigt vasst vid ett tillfälle. Kvitteringen skulle dock komma rättvist i den 73:e minuten. Casper Andersson som stått för en fin match slog ett perfekt lågt inlägg mot första stolpen där Simon Odh rakade in bollen. Valtorp fick mycket energi efter detta mål och gick för trepoängaren. I den 88:e minuten hittade Simon Odh fram till Robin Andersson som smart löpt loss från backlinjen och lossade ett dunderavslut i mål, hans sjunde i seriespelet. Valtorp hade vänt till 2-3. Säven/Hol hade dock inte gett upp och kvitterade strax innan slutsignal. 

- Trots att vi var klara för kval var det besviket efter matchen då vi verkligen ville avsluta med en seger. Säven/Hol var duktiga och slutade tack vare sena kvitteringen på en tredjeplats. Körvarna delas ut av en anonym utvald funktionär.
3 körvar: Robin Andersson
2 körvar: Simon Odh
1 körv: Casper Andersson

November 2020

Ti On To Fr
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30           

Nästa match

Valtorps IF - Ekedalens SK
Lördag 20 Februari, 12:00
Odenvi konstgräs

Senaste resultaten

Senaste nytt