Herr: 1-1 borta mot Värsås

Publicerad: 2020.10.18

Kvalmatchen mellan Valtorp och Värsås slutade 1-1 under lördagen efter att Simon Odh nickat in Valtorps mål i den 76:e minuten.
Första halvlek
Efter att på ett mycket fokuserat och självsäkert sätt vunnit straffavgörandet med 6-5  så var känslan att Valtorparna var rejält påkopplade och redo för matchen mot Värsås. Vi hade en plan för hur vi skulle matcha deras 3-5-2 formation men får ge motståndarna att deras inledning är bra mycket skarpare än våran. Det tar nästan tjugo minuter innan det känns som att Valtorp kan etablera sitt första anfall längs backen, ett väldigt farligt sådant dock då Simon Odh hittar Anton Eriksson i djupet, Anton har avslutsläge inne i boxen - men hans inspel sitter istället sånär på en inlöpande rödvit spelare. Värsås har trycket, utan att skapa någon chans som känns riktigt farlig. Med tryck och mycket inlägg mot boxen kommer dock hörnor, och just en sådan resulterade i mål då hemmalagets duktiga lagkapten Filip Briland stångade in bollen i mål efter en ribbretur. Inte orättvist sett till matchbilden. Valtorp hade mycket att justera inför paus för att få med sig ett resultat hem från Värsås IP.

Andra halvlek
Ett mycket piggare Valtorp klev ut till den andra halvleken och kommandot var nu de rödvitas. Inbytta Vedad Nikontovic och Hugo Jansson kom in med ny energi till andra halvlekens start och var en rejäl injektion för vårat anfallsspel. Enbart en briljant Gustav-Cavalli Björkman i hemmalagets mål höll kvar de blåas ledning. Valtorp radade upp ett par fina chanser, och i den 67:e minuten dömdes det straff när Robin Andersson revs ned. Sex av sju gånger hade Gustav-Cavalli Björkman överlistats på straffläggningen under matchen - den straffen Valtorp missade då gick i ribban. Nu i själva matchen fick han dock fortsätta sin starka match och rädda straffen. Tungt, men Valtorp var rejält på gång och i jakten på kvitteringen kändes det som att det snarare handlade om när än om. I 76:e minuten rasslade det äntligen i nätet. Vedad Nikontovic slog en fin hörna som Simon Odh distinkt satte i nät. Valtorp tryckte på för ytterligare ett mål för att helt spela bort Värsås från gruppsegern, samtidigt som Värsås ville gå för trepoängaren.

Matchen slutade 1-1 och det var en match där lagen hade varsin halvlek, så ett oavgjort resultat får nog anses vara ganska rättvist. För Valtorps del innebär poängen att gruppsegern är i egna händer inför nästa söndags möte med Sjuntorp. Värsås enda hopp står till att matchen slutar 0-0, då har samtliga tre lag samma poäng men Värsås bäst målskillnad. 


Körvarna delas ut av en anonym utvald funktionär.
3 körvar: Vedad Nikontovic
2 körvar: Jay Patel
1 körv: Johan Roslund

Matchfakta

  • IFK Värsås - Valtorps IF 1-1 (1-0)
  • Resultat: 1-1 (1-0)
  • Datum: 2020-10-17
  • Tid: 14:00
  • Sammanhang: Kval till Divison IV
  • Spelplats: Värsås IP

Juni 2021

Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930       

Nästa match

Grolanda IF/Floby IF U - Valtorps IF U1
Torsdag 24 Juni, 19:00
Ekvallen, Floby

Senaste resultaten

Senaste nytt