Herr: Säsongen över efter 2-2 mot Sjuntorp

Publicerad: 2020.10.28

Sjuntorp vann straffläggningen inför matchen och hade därmed chansen att vid ett oavgjort resultat säkra gruppsegern, såvida inte matchen skulle sluta 0-0 vilket hade gett Värsås gruppsegern.
Sjuntorp vann straffläggningen med 4-3 och hade därmed en matchboll vid alla andra oavgjorda resultat än 0-0. 

Första halvlek: 
Valtorp startade matchen starkast och var i vanlig ordning starka på fasta situationer. Efter drygt fem minuter slog Vedad Nikontovic en fin hörna som Jonas Olsson distinkt nickade i ribban. Efter bara tio spelade minuter kunde de Värsås-anhängare som satt och hoppades på mållöst och därmed gruppseger stänga av livestreamen från Odenvi. Vedad Nikontovic slog en magisk crossboll från egen planhalva. Anton Eriksson löpte ifrån backlinjen och höll starkt emot Sjuntorps mittback. Ensam med bortalagets målvakt rullade han kyligt in 1-0 till Valtorp. Välförtjänt sett till inledningen. Valtorp fortsatte trycka på för ett 2-0 mål, men Sjuntorp spelar upp sig och skapar lite frisparkar utifrån. Efterspelet på en sådan gjorde att de kunde kombinera sig fram till ett avslut utanför straffområdet. Pang, helt otagbart i krysset och därmed kvitterat till 1-1, och nu alltså för första gången i matchen Sjuntorp som gruppsegrare, detta efter 17 spelade minuter. Tyvärr även 1-2 bara fem minuter senare, och läget kändes nu tungt för Valtorp. Är det något man lärt sig från 2020 års upplaga är det att det alltid finns en väg tillbaka in i matchen. Matchen kändes vidöpen, då båda lagen spelade en fin offensiv fotboll. Efter trettio minuter var det nämligen kvitterat. Detta efter att Robin Andersson hakats upp i straffområdet, detta på en situation som många trodde runnit ur sanden. Vi har sett det förut, Robin Andersson springer och sliter på allt - det ger utdelning. Vedad Nikontovic slog in straffen till 2-2. Därmed har Vedad haft foten inblandad i Valtorps samtliga kval-mål. Hörnan mot Värsås, crossen till Anton tidigare i matchen och straffkvitteringen. Vedad var bland de bästa för oss under försäsongens DM-matcher, har spelat stabilt under hela säsongen men blommat ut rejält starkt under slutet av serien och kvalspelet och visat att han har alla möjligheter att bli en tydlig nyckelspelare för rödvita Valtorp 2021.

Andra halvlek:
Ja, om det fanns mycket att orda om den första halvleken så är det mindre i den andra. Kommer plocka delar av Sjuntorps referat som är välskrivet.

"Hemmalaget försöker men vi håller dem på utsidan. Många inlägg samt inspel försöker man hitta in igenom vårt försvar men det är tätt".
 

"Nu börjar det bli nervöst. 86 minuten och hörna Valtorp. Återigen så löser vi detta. 91 minuten och nu skulle deras superläge komma. Inspel från v-kanten i mot box, där avslutar deras gubbe över i kanonläge. Kort därefter så blåser domaren Jonsson av matchen, slut 2-2."

Summering: 
Självklart tungt, snöpligt, luften ur och allt därtill att falla på straffavgöranden efter denna speciella säsong. Vi har dock mycket att ta med oss från året som varit, vi är väldigt svårslagna. Enbart seriesegrarna Gällstad har slagit oss i serispel och kval under hösten. Detta i en match vi spelar med en man mindre från minut tjugo. Det som ligger oss i fatet är att vi spelat oavgjort väl många matcher, såväl i serie som i kvalet. Vi biter i det sura äpplet, gratulerar Sjuntorp och använder detta som tändvätska under säsongen 2021. 

Juni 2021

Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930       

Nästa match

Grolanda IF/Floby IF U - Valtorps IF U1
Torsdag 24 Juni, 19:00
Ekvallen, Floby

Senaste resultaten

Senaste nytt