Silly Season 2021: Olsson och Acker klara för Valtorps IF

Publicerad: 2020.11.05

Filip Olsson, 17 (t.h) och Thor Acker, 15 är båda klara för Valtorps IF. Filip anländer från IFK Falköpings FF och Thor från Falköpings FK. För Thor blir det en återkomst till moderklubben.
Anfallaren Filip Olsson anländer till Valtorps IF från IFK Falköpings FF, detta efter ett cirka två år långt uppehåll då en knäskada hållit honom borta från spel. Filip provtränade en dryg månad med Valtorpstruppen under hösten, och tränarstaben gillade vad de såg. 

- För att ha varit borta från fotbollen i två år såg Filip väldigt intressant ut under höstens provträningar. Det syns på hans rörelsemönster och touch att det blir en spännande utveckling att följa honom framöver. Det finns många exempel på unga spelare som kommit till oss från IFK Falköping och fått fart på sin utveckling via seniorfotboll och Filip har alla möjligheter att ha en fin framtid i rödvita tröjan.

Filip om övergången: 
- Jag sökte mig till föreningen via Melker Nyberg-Karlberg som talat gott om Valtorp och jag kände under månaden jag tränade att det är en bra klubb med skön stämning. Jag ser fram emot att utvecklas som spelare under kommer säsong och samtidigt ha ett riktigt roligt fotbollsår. Som anfallare är mina styrkor positioneringen framför mål och avsluten.

Thor Acker är tillbaka i moderklubben Valtorps IF, detta efter fyra säsonger i Falköpings FK där han under säsongen spelat med föreningens P15-lag. Precis som Filip så var Thor med oss under säsongens avslutande månad och visade framfötterna. 

- Thor hörde av sig till oss och ville hålla igång när hans lag gått på uppehåll och visade fina intentioner under de veckorna han tränade med oss. Thor är bara femton år men tar mogna beslut ute på planen och visar prov på ett fint spelsinne. Thor har sedan tidigare ett stort Valtorpshjärta och det känns riktigt kul att han nu ville tillbaka till föreningen för att fortsätta sin utveckling, säger tränarstaben.

Thor om övergången: 
- Att spela i Valtorp igen har alltid varit min tanke och läget för en övergång kändes helt rätt för min del inför 2021. Jag ser stora möjligheter att utvecklas och lära mig mycket i en miljö bland bra spelare och tränare. Jag ser speluppfattningen som min största styrka och håller helst till centralt på mittfältet, men kan även spela som en ytterforward. 


Staben tillägger: 
- Att behålla, spetsa och föryngra truppen var tre punkter vi ville uppnå under vinterns frimånad och vi är på god väg med samtliga tre. Både Filip och Thor är väldigt spännande spelare som kommer stärka oss på kort och lång sikt. Det ska bli riktigt spännande att följa deras kliv under nästa säsong.

Mars 2021

Ti On To Fr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031       

Nästa match

Grolanda IF/Floby IF - Valtorps IF
Lördag 13 Mars, 10:00
Odenvi konstgräs

Senaste resultaten

Senaste nytt