Förening: Valtorps IF startar upp juniorverksamhet

Publicerad: 2020.11.08

Valtorps IF startar upp juniorlagsverksamhet. Idén om att starta upp ett juniorlag är bara några dagar gammal och det kommer från föräldrar i närområdet som har barn som har slutat eller är på väg att sluta spela fotboll av olika anledningar. Så varför inte, vi presenterar här ett upplägg som vi tror kan passa både nya unga spelare och vår befintliga seniorstab.
Valtorps IF startar upp juniorlagsverksamhet.

Vi vänder oss till killar födda 2002-2006
Vi är en dubbelidrottande förening, det vill säga att utesäsongen prioriteras. Möjligheten att hålla på med andra idrotter finns och vi syr ihop bästa fotbollsutbildning efter dina förutsättningar.

Laget  kommer att träna samma tider som seniorlaget och ledas av seniorlaget tränare.
I vanliga fall så tränar vi Futsal så här års och är med i lite lokala cuper. Men på grund av Corona ligger det på is nu förstås.

Vårt upplägg för tidig försäsong (januari – februari) är ett pass i med kondition och styrka i Räddningstjänstens lokaler, här tar vi under 8 tisdagar hjälp av Anna Bengtsson. Utöver detta två konstgrästräningar. Under mars och april, tränar vi två kontgräspass och spelar en träningsmatch. Under säsong är det två träningspass och match som gäller.

Vi är vana med mycket spelare på träning och vi är flera ledare. Stora delar av våra träningar nivåanpassar vi, dvs samma övningar med indelning i 2-3 grupper baserat på fotbollskicklighet.

Ledarstab
Tommy Andersson, Viktor Fränberg, Marcus Sundberg, Torbjörn Lindgren och Herman Svensson.

Gemenskapen och ha kul är viktiga parametrar i Valtorps IF. Naturligtvis som spelare betalar man en medlems- och spelaravgift. Utöver detta så är föreningensambition hitta inkomstkällor som är kul att jobba med tex sponsring med livsända matcher, ankrace och arrangera paddelturnering.

Spelare eller föräldrar är välkomna att ta kontakt med:
Marcus Sundberg

Valtorps IF - Ekedalens SK