Lucka 16: Valtorps första livesända internmatch

Publicerad: 2020.12.15

I slutet av mars tröttnade Valtorp på att inte få ha publik på sina matcher och valde därför att gå all-in på livesändning med studio, grafik och kommentatorer.
 Unders mars månad började covid-19 att visa sin påverkan på idrotten. Publik hade under månaden begränsats till 50 personer, och lagen började av försiktighetsskäl att börja ställa in sina träningsmatcher. Det fanns ännu inget beslut om att ställa in seriespelet, så ville man vara redo inför eventuell seriestart ville det till att hålla igång träningarna trots allt. 

Valtorp skulle den 4/4 ha spelat träningsmatch mot Åsarp/Trädet och ta in 50 i publik. Matchen ställdes in med kort varsel och Valtorp bestämde sig istället för att spela internmatch och göra den så lik en vanlig match som vanligt. 

Tidigt på förmiddagen dagen innan matchen ändrades restriktionerna, publik var inte längre välkomna. Vi kände att vi gärna ville ge publiken denna matchen för vi hade bestämt oss för att göra den så proffsig en internmatch kunde bli. I vanlig ordning kontaktades Marcus Andersson när proffesionalitet eftersöktes. 

- Jag tänkte mig att sända live enkelt via Facebook, men Marcus hade andra idéer. Det han slängde ihop grafik och teknikmässigt på bara ett dygn var fantastiskt. Sändningen fick mycket beröm hemma i TV-sofforna och gav en mersmak inför övriga sändningar vi skulle komma att göra under året.


Internmatchen följdes live av publiken på youtube och kommenterades av Harald Svensson och Rasmus Odén. Sponsorerna KIA och LP-bilar var på plats och delade ut matchens lirare-pris och Falköpings Tidning var även de på Brovalla och bevakade matchen.  

Herr: Målrik internmatch på Brovalla

Publicerad: 2020.04.05
 
Under lördagen spelades det intermatch under uppmärksammade former på Brovallas B-plan. Det röda laget drog längsta strået och vann med 4-3 efter ett sent avgörande.
Foto: Johan Pettersson Photography
Fler foton: https://adobe.ly/39Dht9m

Första halvek
Dagens domare David Uvesten blåste i pipan klockan 16.00 och studion som dagen till ära var uppbygd på ett traktorflak bestod av tekniska producenten Marcus Andersson, expertkommentatorn Harald Svensson och bisittare Rasmus Odén. Röda laget rev tag i tillställningen och inledde klart piggast. Efter drygt sju minuter kombinerade Nedim Pezic och Simon Odh där den förstnämnde tillslut friställdes och kunde dunka in 1-0. Svarta laget vinkade frenetiskt på domare Uvesten som valde att inte springa upp till Gunnar Nilsson i VAR-traktorn. 

Svarta laget bet sig sakta men säkert in i matchen och kvitterade rättvist efter 33 minuter. Aziz Arian stod för en fin prestation på mittplan och serverade bollen till en djupledslöpande Martin Eliasson som rullade in 1-1. Lag svart skulle några minuter senare gå upp i ledning då Martin Odh elegant lobbsköt in 2-1. Innan halvleken var över skulle lag röd komma att kvittera efter en trasslig situation där Robin Andersson fick in bollen till Oskar Odh som lade in sitt första mål i Valtorpströjan.

Andra halvlek 
I andra halvleken skulle Oskar Odh vara fortsatt aktuell i handlingarna. På egen hand tog han sig fram till ett avslut strax utanför straffområdet, avslutet styrdes på en svartvit försvarare och letade sig in i mål för 3-2 till röda laget. Svart skulle dock komma tillbaka återigen. Gabriel Berger och Johan Roslund byggde upp ett anfall där Johan läckert spelade fram Simon Quick som minst lika läckert lirkade in bollen till 3-3. Oskar Odh skulle strax därefter få chansen att ta röda laget upp i ledningen igen, detta från straffpunkten. Det blev inget hattrick för Oskar som träffade stolpens yttersida. Båda lagen skapade chanser att vinna men det röda laget drog det längsta strået när de mycket vackert avgjorde i 85:e minuten. Jay Patel hittade ut till Simon Odh som slog ett inlägg till Robin Andersson som slängnickade in bollen. 

Svarta laget tryckte på för en kvittering och ropade i 90+3 på en straff, inte heller denna gången tog sig domare Uvesten upp till VAR-traktorn och matchen slutade 4-3 till lag rött.Körvarna delas ut av en anonym utvald Valtorpssupporter varje match.

3 körvar: Robin Andersson
2 körvar: Oskar Odh
1 körv: Johan Roslund
Parallellt med Julkalendern säljer vi virtuell julkörv.
Du köper en körv för 100 kronor styck och är med i en utlottning på halva potten som delas ut på julafton.
Swisha för din/dina körvar senast 21/12 klockan 23:59. Ju mer körvar du köper desto större chans har du att vinna utlottningen. 

Swisha till 123 123 74 11 
Meddelande: körven

Mars 2021

Ti On To Fr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031       

Nästa match

Grolanda IF/Floby IF - Valtorps IF
Lördag 13 Mars, 10:00
Odenvi konstgräs

Senaste resultaten

Senaste nytt