Lucka 20: Föreningens första livesändning, Valtorps IF - Stenstorps IF 2014

Publicerad: 2020.12.19

Under 2020 har livesända matcher i lägre divisioner slått igenom av förklarliga själ. 2014 var livesända matcher i division 5 högst sällsynt, men den 23 augusti det året sände Valtorp och Falköping radio en match. Det var ett ångestladdat derby som väntade när Valtorp och Stenstorp möttes i botten av division 5.Vi minns tillbaka till Valtorpsdagen den 23 augusti 2014 med sändningen och matchreferatet.Valtorps startelva:
Herman Svensson
-
Anton Mann
Tommy Andersson
Christian Gustavsson
Adam Käll 
-
Jimmy Erixon
Johan Roslund
Simon Odh
Ludwig Halleröd 
-
Andreas Pettersson
Jörgen Bäck 

Avbytare: Dennis Iwar, Viktor Fränberg, Simon Quick, Andreas Wettebrandt, Nicklas Larsson

Matchreferatet
Valtorps IF - Stenstorps IF 1-0 (0-0)
Målskytt: Andreas Pettersson  


”Det kändes i luften att det var något extraordinärt på Brovalla IP idag. Redan i vintras när spelschemat lades började förberedelserna för den här matchen. En grymt bra inramning med inmarsch, nationalsång utav duktige Simon Sjögren och även en fin tyst minut för den avlidne Valtorpslegendaren Bernt Palmqvist hölls innan det var dags att blåsa igång matchen. 

Den första heta målchansen skapade bortalagets skyttekung Robert Larsson men avslutet satt i burgaveln. Andreas Pettersson var vass idag och hade inom en minut två drömlägen att göra mål men i det första läget var både ribban och stolpen iväg och på läget därefter prickade han stolpen. Herman Svensson fick i sin trettioende A-lagsmatch i Valtorpströjan stå för en kanonräddning sedan Robert Larsson snabbt avslutat i boxen. 0-0 i halvlek alltså. 

Den andra halvleken präglades av ösregn och strålande sol. Strålande var också Andreas Pettersson som på egen hand skapade en kanonchans och stod för ett starkt avslut som inte Pontus Johansson i Stenstorps mål kunde hålla, Jörgen Bäck var snabbt framme på returen men millimetrarna var inte med Jörgen där. 1-0 målet skulle iställa komma i den 75:e minuten. Tommy Andersson slog en riktigt bra frispark från egen planhalva som Johansson i målet boxade ut. Vad han inte visste var att Andreas Pettersson stod utanför straffområdet och på ett tillslag lobbade han över bollen i allt tumult och gjorde det så viktiga ledningsmålet. Efter målet kontrollerade vi matchen och samtliga startspelare + tre väligt pigga inhoppare i Simon Quick, Dennis Iwar och Nicklas Larsson gör ett kanonjobb för att ro hem de tre poängen som var så viktiga. En riktigt skön trepoängare som lade grunden för en kanonkväll på Brovalla. 

Lite roligare att titta på tabellen idag, men vi får inte glömma att det är det hårda jobbet som kommer krävas för att det ska vara ännu roligare att läsa tabellen. Nästa match är på Lördag mot Lundsbrunn, ett lag vi besegrade med 4-1 hemma i våras efter att ha gjort våran kanske bästa match för säsongen. En inspirerande utmaning! 

Slutligen, tack alla som har gjort den här Valtorpsdagen riktigt bra. Fantastisk kul att kunna livesända en match i Division 5 på det exceptionella sätt som vi gör. Läste på Twitter att vi kallades för pionjärer för våra iniativ och det är något vi ska vara väldigt stolta över. Bra jobbat hela föreningen! För att se matchen i efterhand klicka du här.”


Hela sändningen med försnack finner du här:
http://www.valtorpsif.se/nyhet/3300/tv:-se-derbyt-valtorp-stenstorp-igen.htmlParallellt med Julkalendern säljer vi virtuell julkörv.
Du köper en körv för 100 kronor styck och är med i en utlottning på halva potten som delas ut på julafton.
Swisha för din/dina körvar senast 21/12 klockan 23:59. Ju mer körvar du köper desto större chans har du att vinna utlottningen. 

Swisha till 123 123 74 11 
Meddelande: körven
 

Mars 2021

Ti On To Fr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031       

Nästa match

Grolanda IF/Floby IF - Valtorps IF
Lördag 13 Mars, 10:00
Odenvi konstgräs

Senaste resultaten

Senaste nytt