Veckans profil: Anton Sjögren

Publicerad: 2021.02.22

Varje fredag ett par veckor framåt kommer vi att få lära känna spelartruppen 2021 närmare. Spelaren som intervjuas får sedan välja vem som blir nästa veckas profil. Den första spelaren fick spelartruppen själva rösta fram, först ut - Anton Sjögren.
Faktaruta: 
Namn: Anton Sjögren
Ålder: 28
Yrke/Studier: Utbildar mig till brandman, färdig under våren
Bästa medspelare du spelat med: Johan Lindqvist 
Bästa motståndare du spelat mot: - 
 

Du har blivit framröstad av truppen till att bli den första som intervjuas med motiveringen att du skulle ge dina bästa Tacotips. Kan du berätta varför just denna motivering kom fram? 

Vi var på träningsläger i Kungsbacka våren 2014. Min spelarkarriär har ju präglats av skador och detta året var väl inget undantag då jag denna helgen inte deltog i den träningsmatch vi skulle spela på lördagen. Vilket medförde att jag och några till som inte deltog drack lite olika drycker under dagen. När det sedan var dags för mat på lördagkvällen på hotellet hade man väl blivit en smula förfriskad. När vi kom till matsalen så var det tacos som serverades. Till saken hör då att jag vid detta tillfälle jobbade på ett korttidsboende för ungdomar med autism där jag jobbade varannan helg. Då var det nästan alltid tacos på helgmenyn då det var väldigt smidigt då alla brukarna där åt det. Jag minns att jag vid det laget var ganska trött på tacos och minns då en ganska rejäl besvikelse när jag insåg att vi även på detta läger skulle bli serverade tacos. Detta blev då lite av en klassiker med citatet "Men vafan, tacos på en lördag..."  som jag blir påmind om emellanåt.

 

För att göra truppen nöjda, vad är dina bästa tips för en fulländad taco-kväll? 
 

- Ja, nu äter jag ju inte alltför ofta tacos och den gången det väl blir tror jag inte att mina ingredienser skiljer sig så mycket från vad gemene man brukar ha. Jag kör inget speciellt, som Simon Odh som har ketchup i sina till exempel. För att nämna nånting tycker jag det är riktigt gott att krossa tacochips och ha i brödet. Det tycker jag ger en fin extra ”krydda”, men det kanske dom flesta gör.
 

Du har ju sedan födseln varit en trogen Valtorpare, både som supporter i dina ungdoms-år och som spelare i A-truppen sedan 2010 och därmed sett många spelare komma och gå i den rödvita tröjan. Får man be dig ta ut din favorit-Valtorpselva genom tiderna med motiveringar på varför du väljer dessa spelare? 


 

Målvakt: Ett svårt val för mig där valet mellan Daniel Brandt och vår nuvarande målvakt Daniel ”Stig” Larsson står. Brandt stod många år i Valtorp och var en härlig karaktär och en väldigt duktig målvakt så pga fler år i kassen får Brandt platsen.

Högerback: Tommy Andersson. Tommy är given för mig. Han får högerbacksplatsen då jag förvisso minns lite vagt, men när han kom fram i a-laget var en oerhört kvick högerback och hade hand om högersidan i stort sett själv.  Sedan säger ju hans matchfacit det mesta då han tangerade Jocke Gabrielssons rekord på mest antal spelade matcher. Han stod alltid på en bra nivå när han spelade, senare mest som mittback. Hade också en väldigt bra fot (eller har). En Valtorpslegend som jag själv fick äran att spela många matcher ihop med.

Mittback: Första mittbacken jag tar ut är vår nuvarande mittback Pontus Fahlgren. Älskar ”Roggas” spelstil och han har hållit en bra nivå sen han kom upp i a-laget 2010. Kan ju dessutom spela på vilken position som helst och göra det lika bra.

Mittback: Den andra mittbacken blir Johan Lindqvist. Tyvärr när han kom till Valtorp hade han stora problem med sitt knä vilket tyvärr hämma hans spel en hel del. Trots ett ont knä bidrog han till stor del till att Valtorp höll klass 2016 och var på vippen till att få kvala till division 4.

Vänsterback: Jan-Olof ”Jofa” Gabrielsson. En spelare jag mest har vaga minnen av men av det jag minns var "Jofa" en spelare som inte sluta springa och som var guld värd för laget. Hans naturliga position var väl inte vänsterback utan snarare mittback eller innermittfältare men han fick hamna där då han var vänsterfotad och konkurrensen var tuffare i mittlåset.

Innermittfältare: Daniel ”Kalven” Niklasson. En favorit där minnena tyvärr också är vaga men en spelare som heller inte sluta springa och som inte la några fingrar emellan samt en otrolig vänsterbössa.

Innermittfältare: Carl-Johan Steen: En annan favorit hos mig som jobba kopiöst och kunde inte förlora en duell med sin otroliga fysik.

Innermittfältare: Simon Odh: Framför Calle och Kalven behöver vi ha en spelare med offensiva talanger med ett öga för spelet och ett öga för målet. En viktig kugge i dagens Valtorp som i mina ögon var en bidragande orsak till att Valtorp kom 2:a 2020 och sånär höll på att gå upp till div 4 i kvalet.

Högeranfallare: Andreas Pettersson: En Valtorpssjäl i blodet. En oerhörd snabbhet och han visste vart målet stod och bidrog mycket med den varan under många år i Valtorp.

Anfallare: Forwarden i min elva blir Håkan ”Septi” Svensson. Vaga minnen här med men det jag minns och det statistiken visar var att det var en målskytt av rang och som fortfarande leder skytteligan i Valtorp genom tiderna.

Vänsteranfallare: Johan ”Mini” Henriksson: En spelare som under många år leverera mål i mängder för Valtorps del. Fick tyvärr en omfattande knäskada vilket tyvärr till slut innebar att han behövde lägga skorna på hyllan, annars är jag övertygad om att han hade fortsatt levererat mål ytterligare några år för Valtorps del.


Vi hoppas givetvis på en full säsong 2021, vad är dina förhoppningar och tankar inför den kommande säsongen?

Jag brukar gå in i säsongerna med stor optimism. 2020 fanns det väl fog för att få vara optimistisk och jag tycker definitivt inte att det ser mörkare ut inför 2021. Får vi spela en hel säsong i år tror jag samtliga lag i seniortruppen kommer må bra av det då vi i nuläget har en bred trupp och får vi spela alla matcher tror jag vi kan bli starka. Så mina förhoppningar är att våra samtliga lag A, U och U2 kommer tampas i vardera lags serietopp. Jag tror vi har alla möjligheter men då vet vi att det krävs hundraprocentiga insatser i varje match för att det ska finnas en chans men jag tror vi har det i oss.

Innan vi rundar av ska du få skicka vidare stafettpinnen till den spelare du vill ska bli intervjuad nästa fredag. Vem skickar du till och varför?- Jag väljer att skicka stafettpinnen till Martin Odh. Han är en multibegåvning på mycket och rykten går bland annat att han under en period försöjde sig på enbart nätpoker. Jag skulle vilja att han rankade sig själv samt bröderna Oskar och Simon i schack, fotboll, gym och poker. En topp-3-lista inom varje område.

April 2021

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Åsarp/Trädet FK - Valtorps IF
Lördag 1 Maj, 14:00
Trädet

Senaste resultaten

Senaste nytt