Veckans profil: Martin Odh

Publicerad: 2021.03.03

Förra veckan intervjuades Anton Sjögren, som i sin tur skickade stafettpinnen vidare till Martin "El nino" Odh som denna fredag bland annat svarar på hur han rankar sig själv och sina bröder i olika grenar samt vem i truppen som skulle ha störst chans mot honom i ett eventuellt Valtorpsmästerskap i pingis 2021, ett mästerskap han är regerande mästare i.
Faktaruta: 
Namn: Martin Odh 
Ålder: 30
Yrke/Studier: Revisorsassistent 
Tidigare klubbar: Tomtens IF 
Bästa medspelare du spelat med: Johan Roslund 
Bästa motståndare du spelat mot:

Anton Sjögren intervjuades förra veckan och skickade då stafettpinnen vidare till dig. Han ville då veta vem som är bäst respektive sämst av dig och dina bröder i följande grenar: fotboll, gym, poker och schack?

- Om vi börjar med fotbollen så rankar jag Simon som bäst av oss i brödratrion i nuläget, han är ju en nyckelspelare i dagens A-lag och har dessutom känt på spel i division 3. Oskar är väldigt duktig och har potentialen att gå om Simon om några år skulle jag tro, så i den första grenen får jag placera mig själv sist.

Odh-toppen: Fotboll
1. Simon
2. Oskar
3. Martin 

- Gällande gymmet så är Simon klar etta även där just nu då han blivit väldigt stark efter mycket tid på TK de senaste åren. Jag själv har tappat mycket sen mina "glory days", men tror ändå jag slår Oskar överlägset. Bicepsen håller självklart hög klass ännu och just där tror jag att småbrorsorna får se sig besegrade.

Odh-toppen: Gymmet
1. Simon
2. Martin
3. Oskar

- Äntligen i topp. I poker rankar jag mig själv högst och där har båda bröderna en del att jobba på, framförallt Oskar. Simon har börjat spela lite det senaste och blir bättre så han blir tvåa på den listan.

Odh-toppen: Poker
1. Martin 
2. Simon
3. Oskar


I schack går både Simon och Oskar före en ödmjuk Martin i hans Odh-topplista. 

Odh-toppen: Schack
1. Oskar 
2. Simon 
3. Martin 


- I schacket tror jag Oskar är bäst även om jag inte mött honom så många gånger. Jag och Simon har spelat många matcher genom åren och vi är ganska jämna men jag leder med några matcher mer vunna. Han slog mig dock senast och går nu själv under namnet " den unge Kasparov" efter den gamla ryska stormästaren.

Förutom ovan nämnda grejer så är du dessutom regerande Valtorpsmästare i pingis, det avgjordes i Göteborg våren 2018. Vem i dagens trupp tror du skulle spela final mot dig i ett Valtorpsmästerskap i pingis 2021? 

- Jag tror att Gabbe skulle möta mig i finalen, precis som senast 2018. Jag minns att han var svår att slå i Göteborg och får han ett nylimmat femstjärnigt rack blir han än mer svårslagen tror jag.


Gabriel Berger föll hedersamt under finalen i Valtorpsmästerskapet i pingis 2018. Martin Odh håller honom fortfarande som sin största konkurrent om ett nytt mästerskap skulle hållas 2021. 

Du har ju tunnlat hundratals spelare i din karriär och vi som varit med ett tag i Valtorp har på sena kvällar fått höra en hel del anekdoter om dessa. Bland annat sägs det att du som Tomtenspelare tunnlade din bror Simon. Kan du återberätta hur karriärens snyggaste tunnel såg ut och när den inträffade?

- Den snyggaste tunneln jag gjort var på en bortamatch tror vi mötte Tymer men är inte helt säker. Satte en go Ronaldinho-fint med tunnel på en motståndare så till och med domaren berömde den.

Vad tror du om din egen och Valtorps säsong under 2021? 

- Jag tror Valtorp kommer ligga i toppen av serien i år och det är absolut där vi borde lägga ribban, känns som vi har väldigt bra lag på gång. Jag tror min egen säsong kommer rulla på bra med då kroppen är i topptrim.


Vem skickar du stafettpinnen vidare till och varför?

- Jag skickar vidare stafettpinnen till Johan Roslund. Han har ju avverkat ett par år med sommarjobb på Systembolaget under sina somrar på västkusten. En topp-5-lista över hans bästa ölsorter med expertutlåtande önskas. 

April 2021

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Åsarp/Trädet FK - Valtorps IF
Lördag 1 Maj, 14:00
Trädet

Senaste resultaten

Senaste nytt