Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

Herr: Blytung hemmarförlust mot Annelund

Publicerad: 2021.08.14

Efter en mållös första halvlek så gav Oskar Odh Valtorp ledningen efter 55 spelade minuter. Annelund jobbade sig in i matchen och hade såväl kvitterat som tagit ledningen 70 minuter in i matchen. Valtorp försökte förgäves att jaga kvittering och blev än en gång poänglösa.
Första halvlek 
Annelund skapade matchens första chans två minuter in i matchen, ett läge som Melker Nyberg Karlberg fick sträcka ut ordentligt på, en rejäl första räddning i Division 5-debuten. Därefter är det Valtorp som tar över och skapar mest halvchanser och ju mer halvleken går är känslan att vi kommer närmare ett ledningsmål.

- När vi går in i paus känner vi att vi har övertaget på de och att ett mål ligger i luften. Det känns riktigt beslutsamt i omklädningsrummet. 

Andra halvlek 
Valtorp inleder andra halvlek lite mer trevande, detta på en plan som blivit rejält dyngsur efter en skur sista minuterna i första halvlek och under pausen. Ett stabilt försvarsspel ledda av det nykomponerade mittbacksparet Olsson/Åsén gör att vi snabbt hittar tillbaka. Tio minuter in i andra halvlek är det ganska rättvist 1-0 till Valtorp efter ett fint anfall och kliniskt avslut av Oskar Odh. 

Där känns det som att vi kan koppla ett tydligt grepp om matchen, men känslan blir snart tvärtom. Vi blir långa i lagdelarna och det känns som vi frångår mycket av det som tagit oss till den ledning vi fått kämpa så hårt för. Annelund kvitterar på nick efter ett inlägg och gör 1-2 i den 70:e minuten på en andraboll från en hörna som dimper ned utanför straffområdet, ett bra avslut som dock letar sig igenom allt för många rödvita. Valtorp sliter därefter hårt för en kvittering, sista läget dyker upp i 93:e minuten men den dagen skulle det inte visa sig vara. Återigen noll poäng. 

- Oerhört tuff känsla att lämna denna match med noll pinnar. Annelund är ett hårt kämpande kollektiv som man inte kan ge möjligheten att ta sig in i en match på det viset vi gör efter en ledning. Vi får fortsätta jobba på med hård träning och stark närvaro för att få marginalerna på vår sida igen, förhoppningvis är vi snart några vassa gubbar rikare i truppen som varit borta pågrund av sjukdomar och övriga anledningar.3 körvar: Melker Nyberg-Karlberg 
Det går verkligen inte att önska något mer av en målvaksdebutant än den prestationen Melker bjuder på idag, flera superräddningar - bland annat en i andra minuten och en i andra halvlek, en nick som helt ändrar riktning och en galet snabb reflexräddning på linjen. Lider med Melker att vi inte löser en seger eller ens poäng som grädden på moset för insatsen.

2 körvar: Patrik Åsén
Klassdebut av vår nya mittback, uppoffrande försvarsspel och fin bollbehandling. Visar också tydliga ledaregenskaper i en helt ny omgivning. 

1 körv: Jonas Olsson 
Som alltid helt suverän såväl spelmässigt som karraktärsmässigt. Får dra ett tugnt lass under sista halvtimmen när Annelund ställer om på oss.

Matchfakta

  • Valtorps IF - Annelunds IF 1-2 (0-0)
  • Resultat: 1-2 (0-0)
  • Datum: 2021-08-14
  • Tid: 15.00
  • Sammanhang: Div. 5 Mellersta

December 2021

Ti On To Fr
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031   

Nästa match

IFK Falköpings FF A - Valtorps IF A
Lördag 26 Februari, 12.00
Odenvi

Senaste resultaten

Senaste nytt