Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

Herr: Proppen ur borta mot Äspered

Publicerad: 2021.08.20

Äspered borta var inför säsongen en av de tuffaste bortamatcherna på förhand. Efter två raka förlusten än tuffare. De rödvita visade prov på stor karaktär när 2-1 i paus vändes till seger med 2-4. Kvällens målskyttar var Robin Andersson 2, Evraz Salih och Jonatan Almberg.
Första halvlek 
Matchen började med lägen åt båda håll. Evraz Salih fick ett läge redan efter en halv minut och Äspered vaskade även de fram ett läge i matchens inledning. Därefter var det Valtorp som tog över och skapade flera lägen som hemmalagets målvakt fick sträcka ut på. Inledningskvarten skapade Valtorp fem hörnor på, samtliga fint slagna av Edvin Olsson. Patrik Åsén var närmast att knoppa in en boll, men ingen utdelning den gången. 

I takt med att Valtorps massiva övertaget inte resulterade i något mål kändes det som osäkerheten spred sig bland de rödvita och i en misslyckad uppspelsfas var det ett vaket Äspered som tog vara på våra misstag och genom Arjan Mostafa gjorde 1-0. Supertungt, och i linje med de marginaler emot som vi straffats på under senaste perioden. Valtorp hämtade sig dock spelmässigt och tio minuter senare måttade Marcus Modig en längre boll mot djupledslöpande Evraz Salih. Gästernas målvakt rusade ut och kolliderade med Evraz som kom i full fart med bollen och blicken mot mål, detta precis utanför straffområdet. Valtorparna ropade på frispark och frilägesutvisning, men bollen rullade mycket långsamt och retligt in i mål på den långhåriga gräsmattan. Evraz första seriemål i Valtorpströjan. Målgest - liggandes däckad av en hård smäll. Kortet på målvakten uteblev men Valtorparna kunde fira 1-1 och en väg in i matchen igen. 

- Så som Evraz jobbar för att få in den här bollen är fantastiskt att se. Han har visat fin form nu efter uppehållet och är så värd att få hamna i målprotokollet i sin första seriestart. 

Japp, Valtorp får slita hårt för sina mål. Otroligt tungt att det bara minuten senare står 2-1 till Äspered. Uppgivenheten spred sig ännu en gång bland de rödvita som kände igen mönstret från föregående matcher på hösten. Underläge med 2-1 i paus. 

Andra halvlek 
Lite taktiska korrigeringar och ett gott halvtidssnack senare så var Valtorp ute med nytt mod och vann bollen högt i banan. Det centrala mittfältet Modig-Roslund-Odh fick rejält grepp om matchen och backlinjens andra halvlek är klockrent genomförd. Det stora bortaföljet fick rättvist jubla i den 62:a minuten när Jonas Olsson med en fantastisk crossbollen nådde Robin Andersson som felvänd nickskarvade in bollen elegant över en utrusande målvakt. Energin i Valtorp var total efter en riktigt fin inledning på hela den andra halvleken. Strax efter detta linkade Evraz av efter en grym kämparinsats, in kom Felix Fritzon. Som han gjorde det. Rivig i djupled, duktig på att hålla i bollen och ett rejält defensivt arbete. Bara minuter efter att han kommit in på planen fick han bollen på sin vänsterkant, tog ned den och crossade sedan in bollen längst ut till höger om Äspereds backlinje. Rakt på Jonatan Almbergs fötter, en överstegsfint senare och sen sa det smack, rakt upp i krysset och Valtorp i ledning med 2-3. Klassmål i såväl assist av Felix som genomförande i mottag, fint och avslut av Jonatan. 

Hur skulle Valtorp tackla denna ledning? Mot Fristad var det ledning x2 och mot Annelund senast en 1-0 ledning. Båda matcherna slutade med noll poäng. Ikväll var en annan typ av kväll. Valtorp fortsatte äga matchbilden och bytena som gjordes förstärkte ett redan starkt lag. Dennis Iwar och Philip Källeskog kommer inte och gör exakt enligt instruktionerna de tilldelas, guld värt. I inledningen av detta referat skrevs det om vassa hörnor av Edvin och nära utdelning - i den 81:a minuten blev det äntligen så. En perfekt slagen hörna och fina rörelser av "klungan" gav Robin Andersson möjligheten att punktera matchen - en distinkt nick in mål och äntligen tre poäng till Valtorps IF. 3 körvar: Johan Roslund
Johan har hittat helt rätt i sin offensiva mittfältsposition. En fin insats mot Annelund byggdes vidare med en "trekörvig" insats mot Äspered. Pressar, löper, vinner och fördelar boll. 

2 körvar: Robin Andersson
En första halvlek där vi involverar Robin väldigt lite, en andra halvlek där han får göra allt det han är bra på. Två vackra och viktiga mål som kvitterar och punkterar matchen för oss.

1 körv: Evraz Salih
Grym insats av Evraz som får kröna sin fina form i sin första seriestart med sitt första seriemål. Inte det vackraste han gjort, men sättet han tar sig till läget och hur han fullföljer situationen för lagets skull är riktigt kul att se. 

December 2021

Ti On To Fr
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031   

Nästa match

IFK Falköpings FF A - Valtorps IF A
Lördag 26 Februari, 12.00
Odenvi

Senaste resultaten

Senaste nytt