Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

Herr: Delad pott i derbyt

Publicerad: 2021.08.29

En väldigt bra första halvlek av Valtorp resulterade i en ledning med 2-0 efter mål av Evraz Salih och Anton Eriksson. I den andra halvleken reducerade Grolanda/Floby i den 50:e minuten och hade efter en timme även kvitterat. Matchen slutade 2-2.
Första halvlek 
Valtorp inledde derbyt på Brovalla beslutsamt och disciplinerat i en match som innehöll mycket närkamper och känslor. I den 25:e minuten drar Jonatan Almberg ifrån på centralt mittfält och blir rejält neddragen, han lyckades dock få iväg en briljant djupledspassning till en perfekt löpande Evraz Salih som med sin första touch rundade gästernas målvakt och lade in ett rättvist ledningsmål. Även nästa mål skulle bli Valtorps, detta 40 minuter in i matchen. En situation som många nog trodde skulle rinna ifrån Valtorp längs långsidan räddades upp av Oskar Odh som med ett precist inspel nådde Anton Eriksson som med en klockren volleyträff satte 2-0 till Valtorp. 

- Tillsammans med andra halvlek mot Äspered är första halvlek i denna matchen det bästa vi spelat i år. Ledningen i halvlek kändes helt rättvist och vi släppte till ytterst få möjligheter bakåt. I omklädningsrummet var det fullt fokus på att bara köra på och inte bjuda in de, vi vet själva hur laddade vi var vid samma underläge i fjol.

Andra halvlek 
Fem minuter in i den andra halvleken fick gästernas nickstarka Emil Wärn allt för mycket yta i på en hörna, 2-1 och verkligen liv i matchen igen. Mentalt gör det såklart en hel del med båda lagen och vi lyckas inte skaka av oss det målet innan Joakim Ljungberg skickligt placerar in bollen längst ned vid stolproten tio minuter senare, detta trots ett gott försvars och blockförsök av det rödvita försvaret. 

- Efter 2-2 känns det som vi kopplar på igen och det blir ett rejält ställningskrig sista 30 minuterna. Såväl bortalagets målvakt som Daniel tvingas till grymma aktioner för att ställningen 2-2 ska stå sig. Såklart två tappade poäng för oss med den ledningen vi har i paus. Vi gör en fin insats i det stora hela men den tidiga reduceringen i andra ger Grolanda/Floby den energin som behövs och då är de riktigt vassa. 

För Valtorp väntar nu ett nytt derby nästa fredag, borta på Klostervallen mot Tomtens IF. 3 körvar: Anton Eriksson
Tillbaka efter att ha missat två senaste matcherna pågrund av sjukdom. Gör det med bravur i defensiven, fyller på fint offensiv och kröner med en vacker volley upp i nättaket. 


2 körvar: Daniel Larsson
Målen är inte mycket att göra på, men de två förlorade poängen kunde mycket väl ha varit ytterligare en om inte Daniel gjort en supperäddning i matchens slutskede.

1 körv: Felix Fritzon
Ny fin insats av Felix trots "fel" kant. Agerar klockrent i försvarsspelet och med fina uppspel i offensiven.

 

Matchfakta

  • Valtorps IF - Grolanda/Floby 2-2 (2-0)
  • Resultat: 2-2 (2-0)
  • Datum: 2021-08-28
  • Tid: 15.00
  • Sammanhang: Div. 5 Mellersta

Oktober 2021

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste resultaten

Senaste nytt