Herr: Seger mot Östadkulle

Publicerad: 2021.09.13

Valtorp lade i hög växel från start och ledde efter tjugo minuter med 2-0. En snabb reducering från Östadkulle hann emellan innan Valtorp återtog ledningen med 3-1. I andra halvlek gjorde Valtorp 4-1, även här reducerade gästerna snabbt. I sista minuten punkterades slutresultatet 5-2. Valtorps målskyttar var Evraz Salih 2, Robin Andersson 2 och Patrik Åsén.
Första halvlek 
Valtorp kom ut starkt i den första halvleken och skapade snabbt en chans bara efter två minuter genom hög press. Jonatan Almberg med en fin aktion, avslutet dock strax utanför. Östadkulle är ett fysiskt gäng som inte skulle ge sig i första taget, men Valtorps inledning är så pass stark att ett ledningsmål låg i luften. Just i luften kom målet också efter nitton minuter. Jonatan Almberg fixade på egen hand en hörna till Valtorp. Edvin Olsson nådde med en fin serve Patrik Åsén som med perfekt häng distinkt nickade in 1-0. Hans första mål i Valtorp var verkligen en tidsfråga efter att ha kommit rätt på flera hörnor tidigare. Bara två minuter senare spelade Robin Andersson fram bollen till Evraz Salih som forsätter sin formtopp och placerar in 2-0 med ett fint avslut nere vid stolproten. 

Östadkulle tilläts reducera lite väl lätt med i princip sin första målchans bara minuten senare. Valtorp tog det dock på rätt sätt och kopplade ett stadigt grepp om matchen igen. I den 35:e minuten chippade en stekhet Evraz in sitt andra mål för dagen och sitt fjärde mål på senaste fyra matcherna. Östadkulle vaskar fram en rejält vass chans innan paus men Daniel parerar den på bästa möjliga sätt. 

Andra halvlek 
Lite mer trevande start i offensiven för de rödvita, men stabilare bakåt. En bit in i andra tvingas Valtorp till byten, ersättarna kommer in och gör jobbet fullt ut. Samtliga savbytare kommer in under den andra halvleken och visar ett rejält styrkebesked och vikten av bred trupp med många duktiga spelare. 

I den 63:e minuten är känslan att matchen avgörs då Robin Andersson fint framspelad rundar målvakten med överstegsfinter som hade gjort "Tjocke-Ronaldo" avundsjuk.  Bollen rullades i mål Robin gjorde sitt åttonde mål på åtta seriematcher. Kortvarig glädje även denna gång då gästerna på hörna bara minuter senare lite väl enkelt får trycka in 4-2. Anstormning kommer inte från Östadkulle och Valtorp stabiliserar sitt spel trots mycket byten. I den 88:e minuten slår Edvin Olsson ännu en fin hörna mot bortre stolpen där Robin nickar in sitt andra för dagen och kliven upp i skytteligaledning i hela serien med sina nio fullträffar. Strax därefter blåser domaren av matchen och tre sköna poäng in på kontot.

En tuff och fysisk kamp med mycket gula kort där Marcus Modig får sitt tredje gula kort på säsongen och är den första spelaren i Valtorp som blir avstängd.

- Vi tar oss ann dagens kamp helt enligt matchplan och spelar en fin kreativ fotboll framåt med mycket energi och hög press. Vi känns stabila defensivt överlag men är väl inte helnöjda med hur vi släpper in våra mål. En dag när man gör fem framåt kan man ändå ta två baklängesmål. Ödmjukt jobbar vi vidare avslutande tre omgångar, medvetna om att det fortfarande kan hända saker i båda tabellens riktningar.

Nästa match är borta på lördag då vi gästar Sparsör, matchstart 15.00.

3 körvar: Patrik Åsén
Mittbacksgiganten Åsén står för ännu en klockren försvarsinsats för de rödvita. Pricken över i:et det fina och så viktiga 1-0 målet som han distinkt nickar in. Utsågs tillsammans med gästernas Markus Larsson till matchens lirare.

2 körvar: Edvin Olsson
Ännu en försvarsspelare tar plats i en match där vi känns som bäst framåt, men just framåt är Edvin ett viktigt vapen för oss. Fina inlägg, två hörn-assister och ofta nyckeln i att spela loss ur trånga situationer. 

1 körv: Robin Andersson/Evraz Salih
Här blir det till att dela körv för våran vassa anfallsduo som verkligen hittat ett gott samspel senaste omgångarna. Evraz löper på allt, gör sin ytterback och skapar målchans och Robin i vanlig ordning helt outstanding på skarven och i sitt targetspel. De båda herrarna kröner sina fina insatser med två mål vardera. 

 

Matchfakta

  • Valtorps IF - Östadkulle SK 5-2 (3-1)
  • Resultat: 5-2 (3-1)
  • Datum: 2021-09-12
  • Tid: 16.00
  • Sammanhang: Div. 5 Mellersta

Augusti 2022

Ti On To Fr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031       

Nästa match

Grolanda/Floby U - Valtorps IF U
Tisdag 16 Augusti, 18.45

Senaste resultaten

Senaste nytt