Herr: Seger borta mot Sparsör

Publicerad: 2021.09.20

Valtorp vann borta mot Sparsör med 0-3 efter ett tidigt ledningsmål på nick av Robin Andersson. I den andra halvleken gjorde Robin 0-2 på straff innan Simon Odh rullade in 0-3 på straff även han.
Första halvlek 
Valtorp rivstartade halvleken på precis det sätt vi önskat. Komma ut med rejäl energi, skapa lägen och framförallt få lite tidiga hörnor. Redan efter 1,5 minuter får Valtorp sin första. Lågt mot första stolpe blir det direkt farligt och en ny hörna skapas. Edvin lyfter den denna gången in mot straffpunkten där Robin Andersson mycket resolut nickar in sitt tioende seriemål för året och 0-1. Superstart i en match där motståndarna behövde vinna för att ha chans att hänga kvar i serien. Valtorp fortsatte att driva på tempot och skapa chanser, men skärpan för 0-2 och därmed helt punktera matchen saknades. Som alltid är ledning med 0-1 skört. Sparsör har inget tydligt anfallssätt i matchen, men tydligt är att en av deras forwards var snabb och låg och lurade precis på gränsen. Mittbackslåset Patrik och Gabriel löser det på bästa möjliga sätt, men 0-1 är som sagt bara 0-1 och Daniel får sträcka ut nån gång för att hålla nollan intakt.

Andra halvlek 
Även i den andra halvleken känns Valtorp fast beslutna från start om att punktera denna matchen. Sex minuter in i halvleken blir Felix Fritzon nedsparkad i straffområdet och Valtorp tilldelas en straff. Robin Andersson sätter säkert in den i mål och bara ytterligare sju minuter senare är det dags igen för straff. Denna gången är det Dennis Iwar som blir rejält kapad i straffområdet. Robin Andersson med chans på hattrick lämnade över straffen till Simon Odh. Simon lade en bra straff, men målvakten gjorde en än bättre räddning. Linjeman har dock uppfattat att målvakten gått för tidigt och straffen ska gå om. Målvakten får ett gult kort för att ha lämnat linjen. Simon rullar in straffen säkert åt andra hållet, 0-3 till Valtorp. Hemmalagets målvakt får efter detta sitt andra gula kort och får lämna planen. Valtorp spelar sista halvtimmen med en man mer. Skapar bra lägen men tyvärr ingen utdelning, Sparsörs inhoppande målvakt som står i väst gör en fin insats och håller ned siffrorna till 0-3. Dessutom gör Daniel i vårat mål en riktigt vass räddning när hemmalaget får kontra i vårat övertag. Stark laginsats där Valtorp sattes på mycket prov mentalt. 

Grattis till Thor Acker och Rasmus Lind som i slutminuterna avverkar sina a-lagsdebuter.

Nästa match är seriens sista hemmamatch på söndag mot Herrljunga, matchstart 16.00.

3 körvar: Robin Andersson
Ständigt denna Robin Andersson. Han kan snart öppna en egen körv-kiosk. En speciell match där vi kanske inte får till exakt det spel vi vill ha men med Robin som stabil uppspelspunkt äger vi boll och skapar lägen ändå. Tvåmålsskytt dessutom och i seriens skytteligatopp.

2 körvar: Patrik Åsén & Gabriel Berger 
Mittbacksparet tilldelas varsin körv för ett fint samarbete när de avvärjer Sparsörs hot i djupet. 

1 körv: Dennis Iwar
Som alltid lojal och hårt arbetande. Idag i en matchbild som verkligen behövde honom. Kommer in och vinner mycket boll och fördelar den vidare. Fixar dessutom en straff i den andra halvleken.

December 2022

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Nästa match

Grolanda/Floby IF U - Valtorps IF U
Fredag 17 Mars, 18.30

Senaste resultaten

Senaste nytt