Herr: Seger mot Herrljunga

Publicerad: 2021.09.27

Valtorp fortsätter rada upp en fin höstform och tog hemma mot Herrljunga den fjärde raka segern. Efter en mållös första halvlek vann Valtorp tillslut med 2-0 efter mål av Jonatan Almberg och Simon Odh.
Första halvlek 
Valtorp inledde precis som i de senaste omgångarna distinkt och med mycket energi i pressen. Ett högt bolltempo första tjugo minuterna där Herrljunga mest rensade på chans. Valtorp vaskar under denna perioden fram en del avslut som inte blir direkt vassa och en riktigt fin chans på cross från Jonas Olsson till Robin Andersson som får en fin träff med huvudet. Gästernas målvakt som gör en väldigt bra match parerar mycket skickligt. 

Efter tjugo-tjugofem minuter så får vi betala för vårat höga tempo utan utdelning. Herrljunga kopplar nu istället ett grepp om matchen och en stark vänstersida där ytterbacken Richard Wartmark, en av seriens absolut bästa spelare, tillåts bli allt mer delaktig i gästernas offensiv. HSK är fysiska, smarta och väldigt kontringsstarka och två riktiga klassräddningar från Daniel Larsson och uppoffrande försvarsspel från våran backlinje gör att vi kan pusta ut med 0-0 i paus.

Andra halvlek 
Ett bra halvtidssnack där vi väcker varandra och känns rejält påkopplade inför andra halvlek. Spelet från start i andra visar exakt det. I halvlekens första minut kommer Felix Fritzon loss och skjuter ett skott utanför straffområdet. Målvakten kan inte annat än att släppa retur, och där framme är Evraz Salih och slår in bollen i mål. Linjedomaren har dock lyft flaggan och inget mål för Valtorp den gången. Fyra minuter senare däremot, när Valtorp fortsatt med den positiva energi man klev ut med efter paus, ligger bollen i mål igen. Denna gången är det godkänt. Jonatan Almberg som verkligen fick kämpa sig in i matchen under första halvlek är fullkomligt briljant i den andra halvleken. Hans avslut cirka 25 meter ifrån mål styrs via en HSK-försvarare och får en närmast retlig båge över gästernas målvakt. Efter starten i andra får man ändå säga att det var en rättvis rödvit ledning. 

Valtorp fortsätter att äga matchbilden och kontrollerar den på ett fint sätt. Medvetna om Herrljungas styrkor försvarar vi oss starkt utifrån det, men vi anfaller också för nästa mål. Våra ytterbackar Berger/Olsson agerar precis som vi vill att våra ytterbackar ska göra och levererar båda två en andra halvlek av mycket hög kvalitet. Även Simon Odh gör en av sina bättre matcher för hösten med hårt slit i båda riktningarna. I den 79:e minuten är han dock helt slut och ropar på byte. Där tackar vi för att benskyddstejpen inte var helt på hos ersättaren. Simon "tvingades" vara kvar ett anfall till och när Jonatan Almberg på ett magiskt sätt lirkade in bollen till Sodh i straffområdet så uggade han förbi både en och tre försvarare innan han rullade in sitt första spelmål för säsongen. 2-0 och matchen kändes nu helt stängd. Valtorp ångade på fler mål och har sånär ytterligare mål på kontot, men när domare Mikael Andersson blåser i pipan har Valtorp stått för en riktigt fin andra halvlek och en stark seger mot ett bra lag.

- Såklart roligt att allt fortfarande är möjligt inför sista omgången. Efter de två raka förlusterna mot Fristad och Annelund i augusti knöt vi näven ordentligt och det ska grabbarna på planen ha en stor eloge för. Nu ska vi göra vårat jobb hela vägen ut och påverka det vi kan påverka. 

Nästa match är seriens sista, borta mot Säven/Hol på lördag,  matchstart 15.00.

3 körvar: Jonatan Almberg
Tuff start på matchen med mycket slit centralt på mitten. 17-åriga Jonatan visar att ett år med förtroende gör att han växt in i division 5-kostymen med bravur. Tar jobbet först och finlirar sen. Det viktiga 1-0 målet är ett vägskäl i matchen och han serverar senare Simon till 2-0 på ett elegant sätt. En rättvänd Jonatan Almberg som driver boll framåt är rena drömmen för rödvita Valtorps anfallsspel. 

2 körvar: Daniel Larsson
Två drömräddningar i första halvleken som håller kvar ett tillbakapressat Valtorp i matchen. Tryggheten själv i andra halvleken och håller alltid försvaret på tårna med kommunikation och närvaro.

1 körv: Gabriel Berger
Får jobba nåt enormt i defensiven under andra halvan av första halvlek då Herrljungas vänsterkant är brutal. Löser det bra tillsammans med Patrik/Jonas men steppar upp ordentligt i andra och stänger sin kant helt på egen hand. Dessutom med offensivt i var och varannat anfall. Dyker upp från ingenstans i straffområdet och enbart en riktigt vass räddning av gästernas målvakt håller honom borta från årets första fullträff. 

Matchfakta

  • Valtorps IF - Herrljunga SK FK 2-0 (0-0)
  • Resultat: 2-0 (0-0)
  • Datum: 2021-09-26
  • Tid: 16.00
  • Sammanhang: Div. 5 Mellersta

December 2022

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Nästa match

Grolanda/Floby IF U - Valtorps IF U
Fredag 17 Mars, 18.30

Senaste resultaten

Senaste nytt