Herr: Storseger borta mot Säven/Hol

Publicerad: 2021.10.02

Valtorp stod för en riktigt stark säsongsavslutning och segrade med 0-5 borta mot Säven/Hol. Tyvärr inte tillräckligt för att knipa en andraplats och kval, det blev målskillnadsaffär där Valtorp hade behövt ytterligare tre mål för att bli tvåa i serien. Vi gratulerar Fristad till seriesegern och Grolanda/Floby till andraplatsen.
Första halvlek 
Valtorp inleder matchen starkt, ett mönster som följer övriga höstens matcher. Fina kombinationer och mycket energi i de rödvitas anfallsspel samt snabba återerövringar vid bolltapp. Vi skapar tre-fyra riktigt fina lägen under en annars jämn tillställning där även Säven/Hol rinner igenom en gång och enbart en glidtacklande Jonas Olsson är i vägen för en hemmaledning. I den 43:e minuter kom så det förlösande och, får man väl ändå säga - rättvisa ledningsmålet. Ett inspel från högerkanten studsar vår väg och landar framför Robin Andersson som lägger in sitt tolfte mål för säsongen. Viktigt mål inför paus. 

Andra halvlek 
När vi går ut till andra halvlek stod det 0-2 till Grolanda/Floby borta mot Östadkulle och Fristad ledde med 0-3 borta mot Tomten. Ett läge som gjorde att Fristad ledde serien och att Valtorp skulle behöva gå upp i 0-7 ledning för att bli tvåa i serien. Tufft, omöjligt tyckte nog många, men Valtorp gav det verkligen chansen.

Fem minuter in i andra stod det nämligen 0-3 på Björkvallen. 0-2 är ett av årets vackraste mål för de rödvita. Johan Roslund klackade bollen till Edvin Olsson som med ett precist inlägg mot bortre hittade Jonatan Almberg som nickade in sitt sjätte mål i sin debutsäsong på seniornivå. Bara minuten senare 0-3 alltså, detta efter nytt inspel av Edvin Olsson till Robin Andersson som ryckte i skytteligan med sitt trettonde mål, en skytteliga han tillslut stod som ensam segrare i. 

Säven/Hol samlade ihop sig, men Valtorp tryckte fortsatt på och nytt hopp tändes i den 72:e minuten när Felix Fritzon rullar in 0-4 och sitt första mål i a-lagströjan. I den 77:e minuten nickade Patrik Åsén in 0-5 på hörna och Valtorp var nu endast två mål ifrån en ordentligt bragd. Strax därpå gjorde Grolanda/Floby 0-3, vilket gjorde att det nu behövdes tre mål från Valtorp under sista tio för att bli tvåa. Valtorp slet hela vägen till slutsignal men inga fler mål - och i ärlighetens namn var det inte idag det skulle göras mer mål även om lägen fanns. 0-5 borta mot Säven/Hol är ett riktigt starkt resultat. 

- Det är lätt att blicka tillbaka på flera tillfällen under säsongen när det tillslut handlar om tre ynka mål för en kvalplats och två poäng för en serieseger, men det mår vi inte bättre av så vi gör klokare i att blicka framåt. Så som vi avslutar serien med fem raka segrar gör att vi verkligen ger oss själva chansen att spela om fina placeringar hela vägen in. All eloge till grabbarna som ger oss chansen under hösten och är sånär att spela hem en riktig bragd här idag. 

3 körvar: Edvin Olsson
Stark insats i den första halvleken och levlar upp ordentligt i den andra med två grymma assist innan han tvingas kliva av. Lägger ned ett stort hjärta och har kvalitet i allt han gör. 

2 körvar: Jonatan Almberg
Fortsätter förra veckans fina form med en minst lika bra match idag. Mängder av klass-aktioner framåt men också med slitet defensivt. Den distinkta nicken till 0-2 visste vi inte riktigt fanns i registret, men fler inlägg på Almbergs panna är helt klart att vänta 2022.

1 körv: Simon Odh/Johan Roslund
Det hårt slitande innermittfältet får tugga i sig varsin körv-halva idag. Varierar i positionsspelet och bidrar såväl offensivt som defensivt båda två. Johan har fötterna med i båda målen under andra halvlekens kanonstart och Simon vinner galet mycket boll centralt på mitten och fördelar framåt. 

Matchfakta

  • Säven/Hol - Valtorps IF 0-5 (0-1)
  • Resultat: 0-5 (0-1)
  • Datum: 2021-10-02
  • Tid: 12.00
  • Sammanhang: Div. 5 Mellersta

Augusti 2022

Ti On To Fr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031       

Nästa match

Edsvära-Norra Vånga FF - Valtorps IF
Söndag 21 Augusti, 15:00
Edsvallen A

Senaste resultaten

Senaste nytt