Herr: Seriepremiär på Odenvi mot ETL

Publicerad: 2022.04.17

Dags för seriepremiär mot Emtunga/Tråvad/Larv. Matchen spelas på Odenvi med start 19.00. Entré och inträde sker vid ingången vid parkeringen.
Division 5 Östra
  Valtorps IF - Emtunga/Tråvad/Larv  
Tisdag 19/4, 19.00 - Odenvi

Tränaren har ordet:

Äntligen seriepremiär, det är svårt att säga det utan att känna lite extra puls. Vi vill dock att det ska se ut som vilken försäsongsmatch som helst för där var vi väldigt nöjda med hur vi lyckades hantera olika typer av motstånd och få matcherna dit vi ville. ETL är en ung, nykomponerad och hungrig nykomling som kommer sälja sig oerhört dyrt nu i premiären och det är något jag vill att rödvita gänget är med på och jobbar därefter med tålamod och disciplin. Vi behöver vara rejäla i vårt försvarsspel och sen spela den fina kreativa offensiva fotbollen vi fått till under försäsongen. 

Hoppas att Red Army sluter upp och gör Odenvi rödvitt under tisdagskvällen så att vi känner oss så "hemma" som möjligt trots längtan till naturgräs och åbollar på Brovalla. 
Viktor Fränberg


Spelarintervju:
Dennis Iwar, meste Valtorpare i matchtruppen sett till antal matcher i A-lagströjan (151), gör sig redo för sin nionde seriepremiär i rödvita tröjan. 

Dennis, här kommer en klassisk sportfråga, hur känns det inför premiären?
- Känslan är riktigt bra, sen är det alltid en speciell känsla inför en premiär. Det är ju detta vi sett fram emot och längtar efter hela försäsongen och det känns som att vi kommer väl förberedda. 

Om du kort summerar Valtorps försäsong 2022, hur skulle du beskriva den? 
- Angående försäsongen så har den ju varit med en ny men ändå bekant tränartrojka i rödvita ögon, det har känts riktigt bra hittills. Vi känns väl förberedda såväl fys som konditionsmässigt och har en grymt fin sammansvetsad och bred trupp. Även om coronan fortsatt stört förberedelserna på vissa håll så känns det inte som att vi kunde kännas så mycket starkare inför säsongsstart. 22-7 på 7 matcher säger en del om våran offensiv. Det känns också som att vi höjt våran lägstanivå i år, vi har haft några matcher där vi känner att vi inte kommer upp i den nivå vi vill men det har ändå landat i trygga segrar. Den öppna dialogen mellan spelare och ledare har troligen gjort sitt då spelidén suttit och vi mer och mer kan gnugga på detaljer. 

Vi hoppas såklart på rödvita mål under tisdagskvällen, om premiärmålet kommer nu på tisdag - vem gör det och ungefär hur kommer det se ut?

- Inte lätt att förutse Valtorp första mål med denna breda trupp, det kan komma till på många olika sätt är känslan och med många olika spelare inblandade. Med tanke på hur mycket vår anfallstrio missade senast mot Björsäter så tror jag det är dags för Alexander Nilsson att hänga en snedträff i krysset. Vägen fram till målet lär gå till ungefär enligt följande: 

Stickan skjuter ned en björk utanför sidlingen från inspark, Gabbe lyckas dock tjöta till sig ett inkast då han hävdade att bollen helt solklart touchade en motståndare ut. Martinsson tar inkastet och kastar till Anton Eriksson spelvänder via Gabbe som med en hederlig pungsparks-passning spelar in till Simon på mittfältet, Simon i sin tur blir näst intill däckad efter passningen men är stark som en oxe när motståndarna försök bryta boll, han lyckas spela hem bollen till Jonas som crossar bollen mot Evraz som inför matchen fått en lektion av headcoach Fränberg hur man på bästa sätt suger ned bollen på nacken. Evraz lägger sedan ned bollen och gör fyrtiofyra överstegsfinter där han tillslut tappar bollen, Roslund och Simon är dock snabbt upp i press och vinner tillbaka bollen. Bollen studsar vidare till Almberg som med sin finess motläggsfinten tar sig framåt och släpper ut på Evraz som överlappar mot Martinsson. Han måttar ett inlägg som landar på Robin, han tar ned bollen på bröstet och trixar sedan vidare på ett ett otroligt och signifikativt Robin Andersson-stappligt vis. När det väl är dags att lägga bollen på marken och ge sig på en skottfint halkar han till och bollen rullar istället bakåt ut från straffområdet, Alexander Nilsson dyker upp i en favoritposition och lyckas i avslutet skjuta sig själv på stödjebenet, bollen får en oanad bollbana och rakt upp i krysset.

Ungefär så tror jag att Valtorps första seriemål går till 2022...Premiär-körven!
Vi säljer nu virtuell körv som vi delar ut halva potten på. Körven går att köpa fram till och med slutsignal i matchen och vinnaren meddelas senast två dagar efter matchens slut.  En körv kostar 50 :- , en korv är en lott i dragningen så du dubblar din chans att vinna genom att köpa två.
Swisha din summa till 123 123 74 11, meddelande: Korven

 
  
Valtorps IF rapporterar på sociala medier om matchens händelser. 


 


Så gott som samtliga har varit uttagningsbara inför premiären, med undantag Melker Nyberg Karlberg och Vedad Nikontovic.

Maj 2022

Ti On To Fr
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031         

Nästa match

Valtorps IF - Folkabo IK
Fredag 3 Juni, 19:00
Brovalla

Senaste resultaten

Senaste nytt