Herr: Stabil seger på Slottsvallen

Publicerad: 2022.04.24

Valtorp avslutade första halvleks sista två minuter med två mål och gjorde 0-3 tidigt i andra halvlekens start. I matchens sista minut punkterades slutresultatet till 0-4. Valtorps mål gjordes av Simon Odh, Robin Andersson, Jonas Olsson och Dino Cemal.
Första halvlek
Slottsvallen bjöd på en trevlig gräsmatta efter de förutsättningar som vintern givit. Matchens inledning kom att handla om en hel del längre bollar från båda lagen och kamp därtill. Efter ett par minuter fick Valtorp tag i bollen bättre längs backen och började känna på underlaget och märkte att det gick att bedriva ett hyfsat spel även där. Södra Ving spelade mycket på sin target, där gjorde firma Olsson/Åsén ett gott jobb mot en duktig anfallsspelare och Patel/Odh/Almberg jobbade bra med att städa undan de andrabollar som damp ned. Mycket av första halvleken handlar om kamp, hemmalaget såg starka ut på fasta situationer men för dagen gråsvarta Valtorp var distinkta och redde ut det som kunde blivit farligt, i det öppna spelet var det Valtorp som skapade chanserna. Det såg fram till minut 44 ut att gå mot en mållös första halvlek, så skulle dock inte bli fallet. 

Jay bröt hemmalagets speluppbyggnad föredömligt centralt och drog upp tempo på bollen, flera fina djupledsalternativ fanns - bollen slogs fint ut till Alexander Nilsson på vänsterkanten, han tog sig förbi sin ytterback och lade in bollen mot första stolpe där Simon Odh dundrade in 0-1. Bara en minut senare låg nästa boll i nät. Denna gången var det Evraz Salih som fick bollen ute på högerkanten, han lade bollen i djupet till Simon Odh som tog med sig boll och spelade snett inåt där Robin Andersson lika distinkt som Simon tryckte in 0-2 i krysset. Det som såg ut att bli 0-0 i paus var nu istället 0-2.

- Mycket kamp och längre bollar, vi är med från start på ett helt annat sätt än i premiären och leder rättvist i paus. Att målen kom så psykologiskt när det såg ut att gå mot mållös paus förändrade givetvis förutsättningar en hel del inför andra men vi sa att vi skulle trycka på och inte stänga något defensivt. Båda målen är riktigt fint kombinationsspel där vi sen är i rätt yta och avslutar kliniskt. 

Andra halvlek
Bara några minuter in i andra så får Valtorp en frispark en bit upp på offensiv planhalva. Jonatan Almberg servade in galet fint till en klunga anstormande Valtorpare. Jonas Olsson satte huvudet på bollen och 0-3 i nätet var ett faktum. Jonas första mål i VIF-tröjan, detta i en match där han på ett klockrent sätt leder sitt försvar och plockar bort gästernas giftigaste anfallsvapen. Södra Vings hopp dog där var känslan och Valtorp kontrollerade resten av matchen på ett mycket bra sätt. Samtliga sju avbytare kommer in under andra halvleken och visar prov på den fina bredden vi besitter. I den 89:e minuten löpte sig Alexander Nilsson fri och ensam med målvakten valde han mycket osjälviskt att fixa dagens andra assist istället för mål, han rullade bollen snett bakåt till Dino Cemal som fick rulla in sitt första seriemål för Valtorp.

- Mycket väl utförd andra halvlek där vi äger mycket boll och spelar en fin fotboll, vi skapar chanser och släpper inte till något särskilt farligt. Riktigt kul att kunna lufta hela bänken denna matchen och få se så många bra inhopp. Vi var redo att ta kampen innan finliret idag och det bäddade för tre nya poäng.

Matchfakta

  • Södra Vings IF - Valtorps IF 0-4 (0-2)
  • Resultat: 0-4 (0-2)
  • Datum: 2022-04-24
  • Tid: 14:00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
  • Spelplats: Slottsvallen
Daniel Larsson
Anton Eriksson Jonas Olsson   Patrik Åsén Elias Martinsson
Jonatan Almberg Jay Patel Simon Odh  
Alexander Nilsson Robin Andersson   Evraz Salih  
Avbytare
Självmål Viktor Viktorsson   Gabriel Berger Johan Roslund Dennis Iwar Vedad Nikontovic Dino Cemal   Leo Setterberg

Maj 2022

Ti On To Fr
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031         

Nästa match

Valtorps IF - Folkabo IK
Fredag 3 Juni, 19:00
Brovalla

Senaste resultaten

Senaste nytt