Herr: Uddamålsförlust för u-laget mot Grolanda/Floby

Publicerad: 2022.05.06

I en väldigt jämn match drog gästande Grolanda/Floby längsta strået under u-lagsderbyt som spelade på Brovalla B under onsdagen. Matchens enda mål kom i första halvlek under en period där Valtorp skapat flera hundraprocentiga målchanser.
Första halvlek:
Studsigt och mycket kamp blev när Valtorps u-lag hade hemmapremiär på Brovallas b-plan. De båda lagen hanterade det bra och bjöd ändå upp till en bra match. Valtorp vaskade fram de vassare chanserna under den första halvleken, men studsar och även fokus i avgörande moment höll Valtorp borta från att spräcka målnollan. Valtorp gick bort sig ordentligt i straffområdet på ett inkast och gästernas Philip Bergström utnyttjade detta på bästa möjliga sätt och satte behärskat 0-1 efter cirka 30 spelade minuter. Övriga halvleken blev en fortsatt ställningskamp där halvchanser avlöste varandra.

Andra halvlek:
Andra halvlek är den första lik, Valtorp tar över lite bollinnehav då Simon Odh kommer in på planen. Simon har haft förhinder att träna under två veckors tid och behövde därför löpa ur med en 45:a. De riktigt farliga målchanserna saknades för båda lagen under andra halvlek och segern gick till gästerna. U-laget fortsatt poänglöst efter två matcher - men det finns mycket gott att ta med sig från de inledande omgångarna i serien. 

- Jag var och kollade matchen och ser mycket positivt i lagets uppträdande. Defensivt tycker jag att laget gör en väldigt fin match, dock går vi bort oss ordentligt på 0-1 och det är en läropeng att det kan räcka för att förlora. Offensiva spelet är svårt att prata om efter de förutsättningarna planen ger men det finns ändå en hel del fina tendenser. Vi ska ju göra ett eller två mål på de chanserna vi skapar i första, men det är även där nyttigt att se att det kan bli en förlust om man inte är klinisk nog när läge ges. Det syns att u-laget blir allt mer samspelt och det märks tydligt på Leo Setterberg och Burim Shala i mittbackslåset att de börjar synka väldigt fint i det jobbet ett mittbackspar behöver göra. Även David Hallqvist får återigen extra beröm för sina 60 minuter, säger Viktor Fränberg.

U-lagets nästa match spelas borta mot IFK Tidaholm nu på måndag. 

Maj 2022

Ti On To Fr
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031         

Nästa match

Valtorps IF - Folkabo IK
Fredag 3 Juni, 19:00
Brovalla

Senaste resultaten

Senaste nytt