Herr: Hedern i behåll efter förlust mot Vänersborgs IF

Publicerad: 2022.05.11

I 65 minuter stod det 0-0 mellan division 1-laget Vänersborg och Valtorps IF på Brovalla IP. Dessförinnan hade det lika gärna kunnat varit hemmalaget som var i ledning. Första halvlek framförallt var mycket väl taktiskt genomförd av de rödvita.
Första halvlek
Vänersborg skapade matchens första chans tidigt i matchen, Daniel Larsson parerade och därefter spred sig ett lugn hos de rödvita som tog tag i taktpinnen och är rejält solida bakåt och spelar en enkel men så effektiv anfalls-fotboll som skapade fina chanser framåt. På Vänersborgs tränarbänk skreks den ena engelska svordomen efter den andra och det var frustrerad bortalag som väldigt få gånger lyckades spela sig ur Valtorps kompakta försvarslinjer. En av gångerna rullade de in en boll i mål, linjedomaren vinkade offside till högljudda protester. 

Dags för nästa linjeflagga fast åt andra hållet. Viktor Viktorsson rev sig loss och kom i en duell med Vänersborgs målvakt, domaren pekade på straffpunkten och förkunnade en given straffspark. Valtorpspubliken applåderade och Vänersborgsbänkens frustration steg än mer, linjeman viftade dock till sig huvuddomaren och förklara att Viktorsson varit offside i momentet innan - ytterst hårfint bör det ha varit isåfall var känslan från våran något partiska vinkel.


Valtorp jobbade på med fullt fokus även efter denna situation och fortsatte skapa fina målchanser, Daniel och försvaret avvärjde de inlägg som gästerna hotar med och ställningen 0-0 i halvlek kan tyckas helt okej rättvis, men segervittringen låg hos de rödvita. 

- Ja, så är det. Halva deras gäng startade i förra division 1-omgången och ytterligare några på bänken var med också så det är en jättefin första halvlek. Vi skruvade på några taktiska grejer som vi trodde skulle förbättra vårat försvarsspel, det gjorde det - men än roligare var att det förbättrade vårat anfallsspel flera nivåer mot senaste två matcherna. 

Andra halvlek
Publiken på Brovalla vittnade om en sällan hörd hårtork från gästerna barack. I inledningen av halvlek såg det ut att ha gett effekt. Vänersborg drog återigen upp tempot och skapade ett par fasta situationer i halvlekens inledning. Därefter jämnar det ut något och Valtorp fortsatte sticka emellan med farliga målchanser och ett klokt anfallsspel. 

I den 65:e minuten skulle målnollan spricka i matchen och det var Vänersborg som efter en tilltrasslad situation i straffområdet lyckades ta sig till ett avslutsläge. Här kändes det som Valtorps hopp kunde ha dött, men minuterna som efterföljde är ganska lika hur matchen varit dessförinnan. Först i den 77:e minuten går luften ur sedan Vänersborg kunnat sätta dit 0-2 på en frisparksretur och bara minuten senare tyvärr även 0-3 på en omställning när Valtorp flyttat på för en reducering. Vänersborgs effektivitet sista 25 blir avgörande i en match som känslan är kunde slutat på ett helt annat sätt. 

DM-äventyret är därmed över för Valtorp för denna gång. LP-bilar på plats utnämnde Vänersborgs målvakt Alexander Karlssons till matchens lirare i bortalaget och Evraz Salih till Valtorps matchens lirare. I ett mycket starkt kollektiv där alla ska nämnas stod Evraz för sin bästa match för säsongen, men också Patrik Åsén utmärkte sig lite extra i mittförsvaret. 

Det är nog i första halvlek vi bör rulla in nån boll eller två för att göra match av det hela vägen, visst hade det varit grymt kul att få vinna denna matchen och gå vidare men jag skulle säga att vi vann en hel del här ikväll ändå. Atmosfären i omklädningsrummet inför match och under paus är fantastisk och den måste vi ta med oss och byggare vidare på även i seriespel. Taktiskt tar vi med oss många detaljer som vi behöver fortsätta jobba med redan på söndag då ENV gästar för seriematch. 

Matchfakta

  • Valtorps IF - Vänersborgs IF 0-3 (0-0)
  • Resultat: 0-3 (0-0)
  • Datum: 2022-05-10
  • Tid: 19.00
  • Sammanhang: DM
  • Spelplats: Brovalla IP
Daniel Larsson
Anton Eriksson Jonas Olsson Patrik Åsén Elias Martinsson
Johan Roslund Simon Odh Jay Patel
Evraz Salih   Robin Andersson Viktor Viktorsson
Avbytare
Självmål Alexander Nilsson Dennis Iwar Vedad Nikontovic Dino Cemal

Juni 2023

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Valtorps IF - Tidaholms GoIF
Måndag 5 Juni, 19.00

Senaste resultaten

Senaste nytt