Herr: Storseger på ett soligt Brovalla

Publicerad: 2022.05.15

Solen sken och det bjöds på tuff kamp när Edsvära Norra Vånga gästade Brovalla under söndagen. Valtorp ledde efter en ganska jämn första halvlek med 2-0 och när sedan tredje målet kom i andra halvlek kändes matchen klar. Evraz Salih gjorde två mål, Johan Roslund, Simon Odh, Alexander Nilsson och Dino Cemal ett vardera.
Första halvleken
Gästande ENV inledde matchen starkast och med sina längre bollar satte de avstånden mellan Valtorps lagdelar på prov. Valtorp hittade allt mer in i matchen och efter att Robin Andersson och Simon Odh slitit med att få med sig en boll in i offensivt straffområde landade bollen en bit utanför straffområdet där Johan Roslund på ett vackert sätt skruvade in bollen i bortre krysset. 1-0 till Valtorp efter tolv spelade minuter. Fortsatt ställningskrig väntade med en del längre spel från båda lagen. Evraz Salih kom efter trettio minuter runt ENV:s ytterback och slog ett inlägg mot bortre stolpen där både Robin Andersson och Alexander Nilsson fanns för att lägga bollen i mål. Robin blev nedriven och domaren pekade på straffpunkten. Evraz stegade fram för att slå straffen, målvakten räddade men på returen var Evraz snabbt framme och satte bollen i mål. Valtorp lugnar efter målet ned spelet och kontrollerar matchbilden som varit väl Hawaii-aktig under första halvtimmen. En ganska jämn halvlek där det ändå inte är orättvist att Valtorp kliver av i ledning.

Andra halvleken
Även denna halvlek började gästernas starkt och gav forceringen en chans. Frisparkar och långa inkast radades upp men Valtorp stod emot. Först i den 60:e minuten spikades matchen helt. Simon Odh satte bollen till Evraz Salih som med en fin soloprestation gav sig själv utrymme i straffområdet, ett vasst avslut senare hade han gjort sitt andra mål i matchen - och serien. Ett uppgivet ENV slog av på sina försök att vända på matchen och Valtorp blev mer avslappnade och kopplade på en fin anfallsfotboll. I den 70:e minuten rev sig Simon Odh loss och serverade Alexander Nilsson som kunde rulla in 4-0 och sitt första seriemål för säsongen. Valtorp var inte klara där utan gjorde 5-0 genom Simon Odh som på en mycket fint slagen hörna av Evraz satte huvudet på bollen och placerade bollen lågt ned vid bortre stolpe, detta i den 78:e minuten. I den 88:e minuten var gästernas tur att nicka in en boll efter ett inlägg. Lite bittert att inte få hålla nollan, men Valtorp surade inte särskilt länge för detta. Bara minuten senare slog comebackande Gabriel Berger ett inlägg till Evraz som tog ned bollen och lade upp den för Dino Cemal som med en stenhård vristträff gjorde 6-1 för Valtorp. 

- Efter två oavgjorda matcher så satt det väldigt gott med en trea. Ingen trepoängare i denna serien är given på förhand, många lag har kryssat ett par omgångar här nu och det är trepoängarna som gör att man hakar på i toppen. Vi tar det hårda jobbet i vanlig ordning, skapar mycket målchanser och idag lossnar det för oss i offensivt straffområde, summerar Viktor Fränberg nöjt söndagens soliga seger. 
 

Matchfakta

  • Valtorps IF - Edsvära-Norra Vånga FF 6-1 (2-0)
  • Resultat: 6-1 (2-0)
  • Datum: 2022-05-15
  • Tid: 14:00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
  • Spelplats: Brovalla
Daniel Larsson
Anton Eriksson Jonas Olsson   Patrik Åsén Elias Martinsson
Johan Roslund   Simon Odh   Jay Patel
Evraz Salih    Robin Andersson Alexander Nilsson  
Avbytare
Självmål Viktor Viktorsson Gabriel Berger Dennis Iwar Vedad Nikontovic Dino Cemal  

Juli 2022

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nästa match

Valtorps IF - Södra Vings IF
Torsdag 7 Juli, 19:30
Brovalla

Senaste resultaten

Senaste nytt